Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο Πούτιν χαιρετά τη θέση του Ποροσσένκο ότι πρέπει να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014   3:16:00 μ.μ.


Ο Πούτιν χαιρετά τη θέση του Ποροσσένκο ότι πρέπει να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία
Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν χαιρετά τη θέση του εκλεγέντος Προέδρου της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο ότι πρέπει να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία. 

"Η διάθεσή του μου άρεσε, σημαίνει όι εάν γίνει κάτι τέτοιο, θα δημιουργηθούν συνθήκες και για την ανάπτυξη των δικών μας σχέσεων και σε άλλους τομείς ", υπογράμμισε ο Πούτιν στη συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με τα λόγια του επικεφαλής του ρωσικού κράτους, πλευρές της διευθέτησης της κατάστασης στην Ουκρανία πρέπει να γίνουν οι αρχές της χώρας και οι οπαδοί της δημιουργίας της ομοσπονδίας. Η επιχείρηση στα νοτιοανατολικά της χώρας πρέπει να σταματήσει άμεσα, θεωρεί ο Πούτιν.
Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δύο φορές μίλησε στη Νορμανδία με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπάρακ Ομπάμα και συναντήθηκε με τον εκλεγέντα Πρόεδρο της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο.
"Δύο φορές μιλήσαμε (με τον Ομπάμα – σ.τ.μ.), είχαμε αρκετά περιεκτική συζήτηση κατά τη γνώμη μου ", είπε.
Εκτός τούτου, όπως είπε, μίλησαν με τον Πιότρ Ποροσσένκο. "Ο Πρόεδρος της Γαλλίας και η Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας μου ζήτησαν να συναντηθώ με τον κύριο Ποροσσένκο με τη συμμετοχή τους. Η συνάντηση αυτή έγινε, όπως λένε σε τέτοιες περιπτώσεις, "στα πλαίσια " αυτής της εκδήλωσης. Καθίσαμε στο τραπέζι, μιλήσαμε περίπου 15 λεπτά", πρόσθεσε ο Πούτιν.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα προστατεύει την οικονομία της, όταν η Ουκρανία θα υπογράψει το οικονομικό μέρος της συμφωνίας για την ένταξη στη Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, ο Πούτιν υπενθύμισε για την πιθανή ακύρωση των μηδενικών τελωνειακών δασμών.
Εκτός από αυτό, είναι πιθανές οι συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με το θέμα της εργατικής μετανάστευσης. Από τα 18 εκατομμύρια εργατικού δυναμικού του πληθυσμού της Ουκρανίας 5-6 εκατομμύρια αργάζονται στη Ρωσία. "Πρέπει να σκεφτούμε για τη ρύθμιση του θέματος αυτού εάν η Ουκρανία θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ", επισήμανε ο Πούτιν.
Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους υπογράμμισε ότι η Gazprom και το Κίεβο βρίσκονται κοντά στη συμφωνία για την τιμή του φυσικού αερίου για την Ουκρανία. Ο Πούτιν παρατήρησε ότι η Ρωσία μπορεί να κάνει βήματα προς την Ουκρανία σε περίπτωση πληρωμής των χρεών.
Ταυτόχρονα ο Βλαδίμιρ Πούτιν επισήμανε ότι το ενεργειακό πρόβλημα της Ουκρανίας δεν μπορεί να λυθεί μόνο με χρήση των αντίστροφων προμηθειών του αερίου και ο κίνδυνος της μη πληρωμής εκ μέρους της Ουκρανίας παραμένει πολύ υψηλός. Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι σε περίπτωση παράβασης των συμφωνιών με τη Gazprom θα μειωθούν οι προμήθειες του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ