Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

To καινούργιο μεταγωγικό αεροσκάφος IL-90 θα κατασκευάζεται στη Ρωσία για τους αλεξιπτωτιστές

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014   6:15:00 μ.μ.


To καινούργιο μεταγωγικό αεροσκάφος IL-90 θα κατασκευάζεται στη Ρωσία για τους αλεξιπτωτιστές
Το νέο στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-90 σχεδιάζεται για τις δυνάμεις αλεξιπτωτιστών του ρωσικού στρατού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ Νόβοστι, επικαλούμενο δηλώσεις του υπαρχηγού των δυνάμεων αλεξιπτωτιστών αρμόδιου για τον ανεφοδιασμό συνταγματάρχη Ναριμάν Τιμεργκάζιν.

«Προωθείται πολύ σοβαρή εργασία για τη σχεδίαση του νέου τύπου αεροσκάφους IL-90... Πρόκειται για εντελώς καινούργιο είδος αεροσκάφους που θα εμφανιστεί σύντομα», δήλωσε ο αξιωματούχος του ρωσικού στρατού χωρίς να διευκρινίσει τα χαρακτηριστικά του νέου αεροσκάφους.
Σήμερα οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές χρησιμοποιούν στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη An-12, An-22 καθώς και IL-76, τα οποία ήδη αντικαθιστώνται με τα IL-476. Παλαιότερα ανακοινώθηκε ότι η «Μετοχική Εταιρεία Αεροναυπηγικής του Βορόνεζ» υιοθέτησε πρόγραμμα κατασκευής 14 αεροσκαφών IL-96, 11 εκ των οποίων θα παραδοθούν στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Τα περισσότερα εξ αυτών θα μετατραπούν από το Υπουργείο Άμυνας σε αεροσκάφη ανεφοδιασμού καυσίμων.
Η μεταρρύθμιση που ξεκίνησε το 2008 είναι η μεγαλύτερη στον στρατιωτικό τομέα στη διάρκεια όλης της μετασοβιετικής περιόδου. Άλλαξε ουσιαστικά το σύστημα της στρατιωτικής διοίκησης, ο στρατός μειώθηκε αριθμητικά, αυξήθηκε το μερίδιο των επαγγελματιών συμβασιούχων στρατιωτικών και μειώθηκε αντίστοιχα ο αριθμός των στρατολογούμενων. Πολλαπλασιάστηκαν οι μισθοί των στρατιωτικών και λύθηκαν τα στεγαστικά τους προβλήματα. Το πιο σημαντικό είναι ότι υιοθετήθηκε ένα πρωτοφανές και εκτεταμένο πρόγραμμα επανεξοπλισμού του ρωσικού στρατού μέχρι το 2020.
Το μερίδιο των σύγχρονων οπλικών συστημάτων ανήλθε στο 16%, ενώ ως το 2020 αναμένεται να φτάσει στο 70%.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ