Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Νιγηρία: Ξεκλήρισε ολόκληρο χωριό η Μπόκο Χαράμ

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014   8:12:00 μ.μ.


Νιγηρία: Ξεκλήρισε ολόκληρο χωριό η Μπόκο Χαράμ
Τη ζωή σε εκατοντάδες άτομα ενδέχεται να έχουν στοιχίσει οι τελευταίες επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ σε τέσσερα χωριά της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Βαριά οπλισμένοι άνδρες που φορούσαν στρατιωτικές στολές και επέβαιναν σε φορτηγάκια 4x4, κατέστρεψαν ολοσχερώς την Τρίτη το βράδυ τα χωριά Γκόσε, Αταγκάρα, Αγκαπαλούα και Αγκαντζάρα στην πολιτεία Μπόρνο, σκοτώνοντας πολλούς κατοίκους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν.
Μπορεί όμως σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, 400 με 500 άνθρωποι να έχασαν τη ζωή τους από αυτές τις επιθέσεις, ωστόσο ο τραγικός αυτός απολογισμός δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, καθώς είναι δύσκολη η πρόσβαση και η επικοινωνία με την περιοχή. Αν επιβεβαιωθεί όμως, η επίθεση αυτή θα είναι μια από τις πιο αιματηρές που έχει εξαπολύσει η Μπόκο Χαράμ από την έναρξη της ισλαμιστικής εξέγερσης το 2009.
«Αυτή η σφαγή ήταν μαζική, όμως κανείς δεν μπορεί να δώσει έναν απολογισμό, επειδή κανείς δεν μπορεί να φτάσει στο σημείο όπου εξακολουθούν να βρίσκονται οι αντάρτες, οι οποίοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους όλη την περιοχή εκείνη», δήλωσε ο Πίτερ Μπίγε, βουλευτής της περιοχής.
«Υπάρχουν παντού σοροί και οι άνθρωποι έχουν φύγει», πρόσθεσε.
Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι τα βίαια επεισόδια συνεχίζονταν χθες Τετάρτη στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Καμερούν.
«Εκατοντάδες σοροί κείτονται (στο έδαφος) (. . .) γιατί κανείς δεν μπορεί να τους θάψει», είπε ένας τοπικός αξιωματούχος του χωριού Αταγκάρα, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλη η περιοχή είναι αντιμέτωπη με μια σοβαρή «ανθρωπιστική κρίση», ενώ ζήτησε από τις οργανώσει αρωγής να βοηθήσουν τον τοπικό πληθυσμό.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ