Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Λαϊκή επιστράτευση του Σλαβιάνσκ: η ουκρανική αεροπορία χτύπησε το χωριό Σεμένοβκα

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014   3:18:00 μ.μ.


Λαϊκή επιστράτευση του Σλαβιάνσκ: η ουκρανική αεροπορία χτύπησε το χωριό Σεμένοβκα
Η ουκρανική αεροπορία χτύπησε το χωριό Σεμένοβκα (περιοχή του Ντονέτσκ).

Όπως ενημέρωσαν το πρακτορείο ITAR-TASS από το τηλέφωνο οι εκπρόσωποι της λαϊκής επιστράτευσης του Σλαβιάνσκ, το αεροπορικό χτύπημα έγινε στις 02:00 ώρα τοπική (03:00 ώρα της Μόσχας).
"Η αεροπορία χτύπησε το Σεμένοβκα. Χρησιμοποιήθηκαν βόμβες φωσφόρου ", ενημέρωσαν το πρακτορείο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και καταστροφές.
Στο γραφείο Τύπου της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ακόμα δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες αυτές.
Στις 23:00 ώρα της Μόσχας στις 20 Ιουνίου μπήκε σε ισχύ το διάταγμα του Προέδρου της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο για μονόπλευρη παύση του πυρός στα ανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με το διάταγμα του Προέδρου της Ουκρανίας η παύση του πυρός θα διαρκέσει μέχρι τις 11:00 ώρα της Μόσχας της 27ης Ιουνίου. Όμως «σε περίπτωση που θα γίνει ένοπλη επίθεση στα ουκρανικά στρατεύματα ή σε άμαχο πληθυσμό, οι στρατιώτες θα απαντήσουν με πυρά ", υπογράμμισε ο Ποροσσένκο.
Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν στις δηλώσεις του Προέδρου της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο για την παύση των πολεμικών επιχειρήσεων.
"Εδώ και πολύ καιρό δεν εμπιστευόμαστε κανέναν, δεν έχουμε να πιστεύουμε στις δηλώσεις ότι θα γίνει η παύση του πυρός. Κανένας πια δεν πιστεύει στις δηλώσεις του Κιέβου ", δήλωσε στο πρακτορείο ITAR-TASS ο εκπρόσωπος του κόμματος "Νοβορωσία", βουλευτής του Ανώτατου Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Μιροσλάβ Ρουντένκο.
Όπως είπε, οι δηλώσεις ότι οι εκπρόσωποι των ουκρανικών δυνάμεων θα κάνουν παύση του πυρός, δεν ακούγονται για πρώτη φορά. "Όπως όλοι εμείς είδαμε και διαπιστώσαμε, είναι ψέματα και απάτη, είναι οι πλεκτάνες της ουκρανικής πλευράς», είπε ο Ρουντένκο. «Έχουμε ακούσει πολλές δηλώσεις τέτοιου είδους, και εάν οι ουκρανικές δυνάμεις θα υπάγονταν στον ΠΟροσσένκο, θα είχε γίνει εδώ και καιρό. Δεν τις ελέγχει ".
Οι εθελοντές μαχητές του Λουγκάνσκ δήλωσαν ότι δε θα καταθέσουν τα όπλα μέχρι ότου η Ουκρανία δε θα αποσύρει τα στρατεύματα από το εδαφος της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.
Στο Κρεμλίνο θεωρούν ότι η δήλωση του Ποροσσένκο για την παύση του πυρός μοιάζει περισσότερο με τελεσίγραφο στην λαϊκής επιστράτευση. "Όσο λείπει το βασικό στοιχείο, δηλαδή πρόταση να αρχίσουμε τις συνομιλίες, ", διαπίστωσαν στο γραφείο Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ