Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: H Γερμανία νίκησε την Αλγερία

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014   10:06:00 π.μ.


Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: H Γερμανία νίκησε την ΑλγερίαΗ Γερμανία τα βρήκε... σκούρα απέναντι στη μαχητική Αλγερία στο Πόρτο Αλέγκρε και χρειάστηκε την παράταση (0-0 η κανονική διάρκεια) ώστε να επικρατήσει με 2-1 σκορ και να προκριθεί στα προημιτελικά του Μουντιάλ, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Γαλλία.
Οι «αλεπούδες της ερήμου» στάθηκαν μια χαρά στο νοκ-άουτ παιχνίδι με τα «πάντσερ» και εκμεταλλευόμενες τις γρήγορες αντεπιθέσεις τους, είχαν τις δικές τους ευκαιρίες για να σκοράρουν στη κανονική διάρκεια του ματς, ενώ όποτε απειλήθηκαν ο τερματοφύλακάς τους, Εμ Μπολί, πραγματοποίησε σωρεία σωτήριων επεμβάσεων.
Εν αντιθέσει πάντως με το 90λεπτο, τα δίχτυα δεν σταμάτησαν να κουνιούνται στο έξτρα μισάωρο αγώνα, που άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για το συγκρότημα του Λεβ. Κι αυτό γιατί μόλις στο δεύτερο λεπτό της παράτασης ο Σούρλε έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τους Γερμανούς, που μάλιστα διπλασίασαν τα τέρματά τους με το τέρμα του Οζίλ στο 120’.
Το μόνο που κατάφερε το συγκρότημα του Χαλίλχοτζιτς, που παρά τον αποκλεισμό του έκλεψε τις εντυπώσεις με την παρουσία του στη διοργάνωση, ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις της παράτασης με τέρμα του Τζαμπού.
Γερμανία-Αλγερία 2-1 (ΝΕΡΙΤ)
Γκολ: 92' Σούρλε, 120' Οζίλ - 121' Τζαμπού
Κίτρινες: Χαλίς (Αλγερία), Λαμ (Γερμανία)
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μουστάφι (69' Κεντίρα), Μέρτεσακερ, Χέβεντες, Μπόατενγκ, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ (109' Κράμερ), Κρόος, Γκέτσε (46' Σούρλε), Οζίλ, Μίλερ
Αλγερία (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Μπολί, Γκουλάμ, Μπελκαλέμ, Μαντί, Χαλίς (97' Μπουγκερά), Λασέν, Σουντανί (100' Τζαμπού), Ταϊντέρ (78' Μπραχίμι), Μοστεφά, Φεγκουλί, Σλιμανί


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ