Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο Ομπάμα θα παρακάμψει το Κογκρέσο για τη μεταρρύθμιση στο μεταναστευτικό

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014   9:30:00 π.μ.


Ο Ομπάμα θα παρακάμψει το Κογκρέσο για τη μεταρρύθμιση στο μεταναστευτικό
Ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να περιμένει άλλο τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων για να δράσει για τη μετανάστευση και πρόσθεσε ότι σκοπεύει να αναλάβει μόνος του δράση για να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο μεταναστευτικό.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι υπάρχουν αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ώστε να περάσει το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση και είπε ότι οπ ίδιος θα το υπογράψει.
Πρόσθεσε, όμως, ότι περίμενε περισσότερο από έναν χρόνο τον πρόεδρο της Βουλής, Τζον Μπένερ, να δράσει και τόνισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Μπένερ τον ενημέρωσε ότι η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο φέτος.
Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι τα χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά από την Κεντρική Αμερική που φτάνουν στα σύνορα, υπογραμμίζει την ανάγκη να εγκαταλειφθούν οι μικροπολιτικές και να γίνουν βήματα για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια, υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες μια ευρεία συναίνεση για την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης στον τομέα της μετανάστευσης.
Παρ' όλα αυτά, η μεταρρύθμιση αυτή δεν ξεκίνησε ποτέ. Η Δεξιά δεν θέλει να «ανταμείψει» τους παραβάτες του νόμου με τη χορήγηση υπηκοότητας και η Αριστερά επιμένει ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με μεγαλύτερο έλεγχο των συνόρων με το Μεξικό.
Παράλληλα, εκατομμύρια έφηβοι μεγαλώνουν στην Αμερική χωρίς να είναι νομικά αναγνωρισμένοι. Δυσκολεύονται να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης ή να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο, ενώ πολλές επιχειρήσεις φοβούνται μήπως χάσουν ξαφνικά το εργατικό τους δυναμικό.
Ωστόσο, το θέμα μιας ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης για τη μετανάστευση αποτελεί δέσμευση του Ομπάμα και κρίνεται πλέον απαραίτητη, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε επεξεργαστεί το 1986 η κυβέρνηση Ρίγκαν, οι ΗΠΑ θα αποκομίσουν και οικονομικά οφέλη από αυτή (θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα αυξηθεί η κατανάλωση και θα υπάρξουν κέρδη για την κυβέρνηση από τη φορολογία).


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ