Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Αθανάσιος Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας Υπ. Παιδείας: Περιμένουμε μια μικρή αύξηση των βάσεων της τάξεως των 300-500 μορίων

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014   11:13:00 π.μ.


«Περιμένουμε μια μικρή αύξηση των βάσεων της τάξεως των 300-500 μορίων στις σχολές υψηλής ζήτησης η οποία δεν θα είναι εντυπωσιακή», είπε στον Αlpha ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Αθανάσιος Κυριαζής, προτρέποντας τους μαθητές «να δηλώσουν τις σχολές στις οποίες πραγματικά θέλουν να σπουδάσουν».
Πρόσθεσε πάντως πως «είναι λίγο παρακινδυνευμένο να μιλήσουμε για τις βάσεις, οι οποίες θα βγουν στα τέλη Αυγούστου, όπως κάθε χρονιά. Για να πούμε πώς θα βγουν οι βάσεις θα πρέπει να πάρουν και βαθμούς, να δούμε τί σχολές θα δηλώσουν στο μηχανογραφικό». Εξέφρασε την άποψη πάντως πως «φέτος ήταν μια χρόνια επιτυχημένη χωρίς τεχνικά και άλλα προβλήματα».
Ο κ. Κυριαζής είπε επίσης ότι οι βάσεις «ενδεχομένως να επηρεαστούν και από το νέο πλαίσιο για τις μετεγγραφές, αφού η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει τα εισοδηματικά κριτήρια, πέρυσι ίσχυε το κριτήριο των 9 χιλιάδων ευρώ κατά κεφαλήν. Ήδη είναι ελεύθερες οι μετεγγραφές για πολύτεκνους, τρίτεκνους και τις ειδικές κατηγορίες»
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ