Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Στη Ρωσία βρίσκονται 65 χιλιάδες άτομα από τις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014   2:12:00 μ.μ.


Στη Ρωσία βρίσκονται 65 χιλιάδες άτομα από τις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας
Στο έδαφος της Ρωσίας την παρούσα στιγμή βρίσκονται 65 χιλιάδες άτομα από τις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, σχεδόν ένα τρίτο από αυτά είναι παιδιά, ανέφερε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τις περιοχές η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ρωσίας Όλγα Γκοροντέτς.

"Τώρα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας βρίσκονται 65 χιλιάδες άτομα από τις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας ", είπε η Γκοροντέτς. Όπως δήλωσε, από αυτά τα άτομα είναι 20 763 παιδιά.
Όπως ανέφερε η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ένα μέρος των κατοίκων της Ουκρανίας που έφτασαν στη Ρωσία τώρα ασχολούνται με την απόκτηση της ρωσικής υπηκοότητας, οι υπόλοιποι βρίσκονται σε καθεστώς των προσωρινά διαμένοντων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Το κύμα των προσφύγων από τα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας αυξήθηκε σημαντικά από τον Ιούνιο με φόντο τις συνεχόμενες πολεμικές επιχειρήσεις μεταξύ των οπαδών της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς και των δυνάμεων της Ουκρανίας. Όπως αναφέρθηκε, μόνο στην περιοχή του Ροστόφ που βρίσκεται κοντά στα σύνορα κάθε μέρα έρχονται χιλιάδες κάτοικοι της Ουκρανίας, ένα μέρος από τους οποίου μένει στην περιοχή, οι υπόλοιποι φεύγουν σε άλλες περιοχές. Με την υποδοχή των προσφύγων ασχολούνται 26 από 85 περιοχές της Ρωσίας, πρώτα από όλα η Κεντρική Ομοσπονδιακή Περιοχή.
Σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα προσωρινά σημεία διαμονής βρίσκονται σχεδόν 18 χιλιάδες Ουκρανοί που έφυγαν από τη χώρα λόγω του πολέμου.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ