Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Το δικαστήριο στη Ρωσία συνέλαβε τον Ουκρανό μεγιστάνα Κολομόισκι

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014   4:57:00 μ.μ.


Το δικαστήριο στη Ρωσία συνέλαβε τον Ουκρανό μεγιστάνα Κολομόισκι
Το δικαστήριο Μπασμάννι της Μόσχας την Τετάρτη ενέκρινε τη σύλληψη του κυβερνήτη της περιοχής του Ντνεπροπετρόβσκ της Ουκρανίας Ίγκορ Κολομόισκι, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Σχετικά με τον επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ και τον Κολομόισκι στη Ρωσία κινήθηκαν ποινικές υποθέσεις για την διοργάνωση φόνων και τη χρήση των απαγορευτικών μέσων και μεθόδων διεξαγωγής του πολέμου. Τα πρόσωπα αυτά κηρύχτηκαν διεθνώς καταζητούμενοι. Σύντομα αναμένεται η ανάκριση να ζητήσει το δικαστήριο να συλλάβει ερήμην και τον Αβάκοφ.
Όπως έχει αναφέρει στο πρακτορείο RIA NOVOSTI η πηγή στο Συμβουλίο Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας ο ίδιος ο Κολομόισκι τάχτηκε κατά της παύσης της πυράς και οποιωνδήποτε επαφών με τη λαϊκή επιστράτευση στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας του Προέδρου της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο στην περιοχή του Ντονέτσκ ο Κολομόισκι δήλωσε ανοικτά "ότι ποτέ δε θα υποτάσσεται και ο στρατός του να εξουδετερώσει ολοσχερώς αυτούς του αυτονομιστές ", είπαν στο πρακτορείο.
Ο Κολομόισκι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Ουκρανίας, την περιουσία του το περιοδικό Forbes εκτιμά σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως αναφέρθηκε, χρηματοδοτεί μια σειρά από στρατιωτικές ομάδες που συμμετέχουν στην ειδική επιχείρηση στα νοτιοανατολικά της χώρας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ