Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Πούτιν: Για την ενότητα της Ρωσίας και Λευκορωσίας πολέμησαν οι ήρωες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014   9:20:00 μ.μ.


Πούτιν: Για την ενότητα της Ρωσίας και Λευκορωσίας πολέμησαν οι ήρωες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου
Οι δοξασμένες παραδόσεις της αδελφότητας, της αλληλοβοήθειας και της ενότητας που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου πρέπει και στο εξής να υπάρχουν μια σταθερή βάση για την ανάπτυξη των ρώσο-λευκορωσικών ενωτικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν.

"Η Ρωσία και η Λευκορωσία θα συνεχίσουν να εδραιώνουν τις σχέσεις καλών γειτόνων στα πλαίσια του Ενωτικού κράτους. Τις νέες μεγάλες δυνατότητες για την εμβάθυνση της αμοιβαίας ένταξης παρέχει η Συμφωνία περί της Ευρωασιαστικής οικονομικής ένωσης η οποία τίθεται σε ισχύ από την 1 Ιανουαρίου 2015 ", είπε ο Πούτιν. Μαζί με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάνδρ Λουκασσένκο ο Ρώσος ηγέτης συμμετείχε σήμερα στην τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου του Κρατικού Μουσείου της ιστορίας του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου στη Λευκορωσία, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.
Ο Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σταθερότητα και η άνθιση των δύο χωρών, "η ενότητα των λαών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, εκείνος ο στόχος για τον οποίο πολέμησαν και για τον οποίο ονειρεύονταν οι ήρωες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου".
"Είναι άκρως σημαντικό να ανατρέφουμε στη νεολαία την κατηγορηματική απάρνηση των ίδιων των ιδεών του νατσισμού για να μην σηκώσει το κεφάλι του ποτέ και πουθενά ", είπε ο Ρώσος Πρόεδρος. Галерея
Με τη σειρά του ο Λουκασσένκο δήλωσε ότι "χάρη στην ενότητα του σοβιετικού λαού κατάφεραν να κατατροπώσουν τον εχθρό " κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.
Τον Ρώσο ομόλογό του Βλαδίμιρ Πούτιν ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας ονόμασε "ηγέτη του αδελφικού κράτους, του πιο σοβαρού συνεργάτη " της Λευκορωσίας. Θεωρεί συμβολικό το γεγονός των κοινών εγκαινίων του μουσείου από τους ηγέτες των δύο χωρών. "Ήταν ο κοινός μας πόλεμος και η κοινή μας νίκη ", είπε ο Λουκασσένκο.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ