Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι πυροβολήθηκαν πάλι στα ανατολικά της Ουκρανίας

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014   8:58:00 μ.μ.


Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι πυροβολήθηκαν πάλι στα ανατολικά της Ουκρανίας
Η ομάδα δημοσιογράφων του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού REN TV που έκανε λήψεις, πυροβολήθηκε από ολμοβόλα στην περιοχή του σημείου διέλευσης "Izvarino" στην περιοχή του Λουγκάνσκ σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανέφερε στο πρακτορείο ITAR-TASS ο εκπρόσωπος του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού.

Ως αποτέλεσμα ο ειδικός ανταποκριτής Ντενίς Κουλάγκα έπαθε βαριά απώλεια ακοής και δεν ακούει τίποτε. Από τα αυτιά του τρέχει αίμα. Έχασε την ακοή του και ο καμεραμάν Κωνσταντίν Γιούντιν, η κατάστασή του διευκρινίζεται.
Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην πυρά, όταν έκαναν λήψεις στο χώρο του εργοστασίου πτηνών το οποίο οι ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν να βομβαρδίζουν από τα ολμοβόλα. Οι εθελοντές μαχητές έψαχναν στο χώρο εκείνο για συντονιστές της πυράς.
"Δίπλα στους δημοσιογράφους εξερράγη το βλήμα που εκτοξεύτηκε από το ολμοβόλο», επισήμαναν στο γραφείο Τύπου του σταθμού. «τα παιδιά κάλυψε το εκρηκτικό κύμα. Το εκρηκτικό κύμα πέταξε την κάμερα που είχαν στα χέρια τους, η κάμερα καταστράφηκε ".
Επίσης τραυματίστηκαν τέσσερις εθελοντές μαχητές, δύο από αυτούς έχουν βαριά τραύματα.
Μετά την λήξη της εκεχειρίας ο ουκρανικός στρατός πέρασε στην επίθεση τόσο στην περιοχή του Ντονέτσκ, όσο και στην περιοχή του Λουγκάνσκ. Όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες, λόγω των βομβαρδισμών του Κραματόρσκ εκεί σκοτώθηκαν 15 άμαχοι πολίτες. Τρεις από αυτούς πέθαναν, όταν το βλήμα έπεσε στο μινιβάν.
Όπως αναφέρει ο αρχηγός της λαϊκής επιστράτευσης του Ντονέτσκ Ίγκορ Στρελκόφ, οι εθελοντές μαχητές κατάφεραν να κατατροπώσουν την επίθεση των αρμάτων μάχης κοντά στο Κάρλοβκα στα περίχωρα του Σλαβιάνσκ, αφού κατάστρεψαν δύο τανκς. Οι εθελοντές μαχητές επίσης ανέφεραν ότι κατέρριψαν από πολυβόλο αντιαεροπορικής προστασίας το ουκρανικό αεροσκάφος επίθεσης κοντά στην πόλη Σνέζνοε, όμως το Κίεβο διέψευσε τις πληροφορίες αυτές.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ