Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Τράπεζα Θεμάτων: Στον Εισαγγελέα στέλνει την υπόθεση ο Λοβέρδος

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014   5:15:00 μ.μ.


Τράπεζα Θεμάτων: Στον Εισαγγελέα στέλνει την υπόθεση ο ΛοβέρδοςΟ φάκελος με τα στοιχεία για την διαρροή θεμάτων της Α' Λυκείου εστάλη στο δικαστικό λειτουργό από τον υπουργό Παιδείας
Πλήρης επιβεβαίωση του δημοσιεύματος του Πρώτου Θέματος για το θέμα της διαρροής θεμάτων της Α' Λυκείου από το υπουργείο Παιδείας. Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε το απόγευμα της Δευτέρας στον Εισαγγελέα το φάκελο με όλα τα στοιχεία για την υπόθεση προκειμένου να ερευνηθεί η υπόθεση.
Από την πλευρά της η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι είναι αποφασιστικός ο ρόλος στη διερεύνηση της πιθανής παραχάραξης του θεσμού της Τράπεζας Θεμάτων. Και υπογραμμίζει:
«Κομβικής σημασίας ήταν η παρέμβαση της ΟΙΕΛΕ στην έναρξη διερεύνησης της πιθανής παραχάραξης του θεσμού της Τράπεζας Θεμάτων, σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Γιώργου Πετρίδη στο «Πρώτο Θέμα». Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην καταγγελία της ΟΙΕΛΕ προς το Υ.ΠΑΙ.Θ., μετά από τη γνωστή, πλέον, ανάρτηση στο i-school.gr, η οποία οδήγησε τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Δερμετζόπουλο να ζητήσει από τη Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης την έναρξη έρευνας, ενώ, σύμφωνα με το άρθρο, ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση. Ίσως η σημαντικότερη συμβολή της παρέμβασης της Ομοσπονδίας μας είναι, όπως αναφέρεται και στο άρθρο, η αλλαγή από του χρόνου της λειτουργίας της Τράπεζας Θεμάτων, ώστε να διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο, όμως η Ομοσπονδία, μετά από έρευνα του Προέδρου της, προέβη σήμερα σε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το εν λόγω σχολείο δεν έχει καμιά σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Θυμίζουμε εδώ ότι η ΟΙΕΛΕ με έγγραφό της την Παρασκευή προς το Υ.ΠΑΙ.Θ. έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για να διερευνηθεί η ορθότητα της καταγγελίας για τυχόν διαρροή της Τράπεζας Θεμάτων σε ιδιωτικό σχολείο».
Αυτή την ώρα ο υπουργός Παιδείας συναντάται με εκπροσώπους της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ