Ροη ειδησεων

Ισπανία: Με μείωση της ανεργίας ξεκίνησε το καλοκαίρι

Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014   10:15:00 π.μ.


Ισπανία: Με μείωση της ανεργίας ξεκίνησε το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι στην Ισπανία άρχισε με μείωση της ανεργίας και αύξηση των προσώπων που καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, και μάλιστα με ρυθμούς που είχαν να καταγραφούν απ΄ όταν άρχιζε η οικονομική κρίση πριν από έξι χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Απασχόλησης.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 122.700 πρόσωπα τον περασμένο μήνα, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που είναι εγγεγραμμένοι στα ασφαλιστικά ταμεία και καταβάλλουν εισφορές αυξήθηκαν κατά 56.600.
Ο Ιούνιος στην Ισπανία θεωρείται ένας καλός μήνες σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για την απασχόληση, καθώς αυξάνονται οι θέσεις εργασίας εξαιτίας ιδίως της αύξησης της ζήτησης στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών.
Το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι υποστήριξε πως τα δεδομένα καταδεικνύουν μια «τάση που επιμηκύνεται» και τονώνει την ισπανική οικονομία τους τελευταίους λίγους μήνες.
Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι καταγράφονται επίσημα ως άνεργοι μειώθηκε σε λιγότερα από 4,5 εκατ. πρόσωπα για πρώτη φορά από τα τέλη του 2011, ωστόσο στον υπολογισμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι απλά έχουν πάψει να ζητούν εργασία.
Μια πιο συνεκτική μελέτη για την απασχόληση το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα δοθεί από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE) της Ισπανίας την 24η Ιουνίου. Το πρώτο τρίμηνο ο αριθμός τον ανέργων υπερέβη τα 5,9 εκατ. πρόσωπα, ή το 25,9% του εργατικού δυναμικού.
Τα στοιχεία για τον Μάιο τα οποία δημοσιεύθηκαν από την ΕΕ έδειξαν ότι η ανεργία στην Ισπανία ανήλθε στο 25,1% εκείνο τον μήνα.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ