Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η ουκρανική αεροπορία βομβαρδίζει τους άμαχους πολίτες

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014   6:19:00 μ.μ.


Η ουκρανική αεροπορία βομβαρδίζει τους άμαχους πολίτες
Η ουκρανική αεροπορία βομβαρδίζει τους άμαχους πολίτες. Στο Διαδίκτυο αναρτήθηκε το βίντεο με συνέπειες του αεροπορικού χτυπήματος της ουκρανικής αεροπορίας την Τρίτη στην πόλη Σνέζνοε στην περιοχή του Ντονέτσκ. Στο βίντεο φαίνεται πώς οι ντόπιοι κάτοικοι και οι μαχητές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ καθαρίζουν τα συντρίμμια μετά τον βομβαρδισμό αποτέλεσμα του οποίου σχεδόν ολοσχερώς καταστράφηκε η κατοικία, μεταδίδει ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός "Zvezda".

«Εγώ, η άμαχη κάτοικος της πόλης Σνέζνοε, εργάζομαι στην εταιρία «Donetskenergo». Βομβάρδισαν το σπίτι μου. Θέλω να απευθυνθώ στον Πρόεδρο της Ουκρανίας: σταματήστε την αντιτρομοκρατική επιχείρησή σας, πάψτε να βομβαρδίζετε τους άμαχους πολίτες! Αλλιώς κι εγώ, και όλοι εμείς θα απευθυνθούμε στο διεθνές δικαστήριο! Ο ουκρανικός στρατός δε σώζει τον πληθυσμό, αντιθέτως. Για αυτό παρακαλώ τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν: να εισάγετε εδώ τα στρατεύματα και να μας προστατεύετε, επειδή ο ουκρανικός στρατός και ο Ουκρανός Πρόεδρος κήρυξαν τον πόλεμο κατά του λαού τους», δήλωσε στην κάμερα η ντόπια κάτοικος Βικτώρια Ιότοβα.
Τα αεροσκάφη του ουκρανικού στρατού το πρωί στις 15 Ιουλίου χτύπησαν την πόλη Σνέζνοε στην περιοχή του Ντονέτσκ. Οι μαχητές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ενημέρωσαν για 10 νεκρούς, όλοι αυτοί είναι άμαχοι κάτοικοι.
«Όπως ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 10 νεκροί ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό και πολλοί τραυματίες», ανέφερε ο προϊστάμενος του κέντρου πληροφοριών «Νοτιοανατολικό μέτωπο» Κωνσταντίν Κνίρικ.
Διευκρίνισε ότι οι πύραυλοι έπεσαν σε μια πενταόροφη πολυκατοικία στην οδό Λένιν, 14. Εκτός από αυτό, χτυπήθηκε και το διπλανό κτίριο της Εφορίας.
Στην πόλη Σνέζνοε και στα περίχωρά της συνεχίζονται αιματηρές μάχες μεταξύ των μαχητών της λαϊκής επιστράτευσης και των ουκρανικών δυνάμεων.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ