Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο ουκρανικός στρατός περνάει στην επίθεση!

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014   4:06:00 μ.μ.


Ο ουκρανικός στρατός περνάει στην επίθεση!
Αμέσως μετά τη λήξη της εκεχειρίας που κήρυξε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν τα κέντρα των πόλεων Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ, ανέφεραν στο πρακτορείο RIA NOVOSTI στο επιτελείο της λαϊκής επιστράτευσσης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

"Πολύ δυνατές εκρήξεις έγιναν στο κέντρο του Κραματόρσκ, όπως φαίνεται, σκόπευαν στα κτίρια της διοίκησης της πόλης και του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας, όπου βρίσκονται τα επιτελεία της λαϊκής επιστράτευσης της πόλης ", είπε ο εκπρόσωπος της λαϊκής επιστράτευσης. Στην πόλη έβαλαν μπρος το συναγερμό της αστικής ενημέρωσης.
Τα ουκρανικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι "παντού γίνονται βομβαρδισμοί των σημείων και των θέσεων εγκατάστασης " των στρατευμάτων της λαϊκής επιστράτευσης.
Με τη σειρά του, η εφημερίδα "Ukrainskaya pravda " αναφέρει με βάση τις πηγές της στο επιτελείο της διεξαγωγής της ειδικής επιχείρησης ότι ενεργά "λειτουργούν τα συστήματα πυροβολισμού και η αεροπορία. Τα χτυπήματα γίνονται στις θέσεις των αντικυβερνητικών δυνάμεων που ανακαλύφτηκαν νωρίτερα ".
Ο αρχηγός της λαϊκής επιστράτευσης του Ντονέτσκ Ίγκορ Στρελκόφ αναφέρει για την επίθεση των ουκρανικών βομβαρδιστικών κοντά στο Κραματόρσκ. Οι μάχες γίνονται σε τρεις οικισμούς της περιοχής του Ντονέτσκ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του, ο ουκρανικός στρατός πέρασε στην επίθεση σε τέσσερις οικισμούς της περιοχής του Λουγκάνσκ. Εκτός από αυτό, άρχισε ο βομβαρδισμός άλλων τριών οικισμών, καθώς και του στρατηγικού σημείου, του βουνού Σαούρ-Μογκίλα στα σύνορα με τη Ρωσία. "Φαίνεται, ότι η επίθεση των Ούκρων (Ουκρανών) ξεκίνησε ", επισημαίνει ο Στρελκόφ.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ