Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Στο Βολγκογκράντ κηρύχτηκε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω έλευσης προσφύγων!

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014   6:16:00 μ.μ.


Στο Βολγκογκράντ κηρύχτηκε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω έλευσης προσφύγων!
Στην περιοχή της πόλης Βολγκογκράντ κηρύχτηκε το καθεστώς της έκτακτης κατάστασης λόγω της έλευσης στην περιοχή των προσφύγων από την Ουκρανία. Στην περιοχή του Βολγκογκράντ βρίσκονται 5 χιλιάδες πολίτες της Ουκρανίας, όμως δεν διευκρινίζεται, πού μένουν και αν σκοπεύουν να ζητήσουν την παροχή του καθεστώτος των προσφύγων.

Το καθεστώς της έκτακτης κατάστασης προβλέπει την δημιουργία θέσεων διαμονής των προσφύγων, τη διοργάνωση κινητών υπηρεσιών βοήθειας και τον συντονισμό της λειτουργίας των περιφερειακών θεσμών για την διασφάλιση των προσφύγων με όλα τα απαραίτητα.
«Οι άνθρωποι έρχονται από την περιοχή των πολεμικών συγκρούσεων, όλοι τους χρειάζονται τη στήριξη και το ζήτημα είναι να τους παρέχουμε συνθήκες για την προσωρινή διαμονή στην περιοχή του Βολγκογκράντ», αναφέρει το πρακτορείο Regnum τα λόγια του κυβερνήτη της περιοχής του Βολγκογκράντ Ανδρέι Μποτσαρόφ.
Περίπου 900 άτομα που έφτασαν από την Ουκρανίας, απευθύνθηκαν για βοήθεια στα περιφερειακά όργανα κοινωνικής προστασίας του Βολγκογκράντ.
Τη Δευτέρα για την εισαγωγή του καθεστώτος της έκτακτης κατάστασης ενημέρωσαν στην γειτονική περιοχή του Ροστόφ.
Στα κέντρα της προσωρινής διαμονής των προσφύγων στην περιοχή την παρούσα στιγμή βρίσκονται περίπου 20 χιλιάδες άτομα, ενημέρωσε την Τετάρτη ο κυβερνήτης της περιοχής Βασίλι Γκόλουμπεφ.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ