Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Καμπότζη: Ανεξέλεγκτο το «εμπόριο παρθενίας» στην χώρα

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014   8:18:00 π.μ.


Καμπότζη: Ανεξέλεγκτο το «εμπόριο παρθενίας» στην χώρα
Η χώρα που μαστίζεται από την φτώχεια, την έλλειψη εκπαίδευσης και την κουλτούρα ατιμωρησίας, «παραδίδει» τα παιδιά της χωρίς έλεος στα χέρια πλούσιων Δυτικών παιδόφιλων

Ακμάζει το «εμπόριο παρθενίας» στην Καμπότζη, όπου η φτώχεια «οπλίζει» τα χέρια των γονιών να παραδίδουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στους βιαστές τους, ενώ οι αστυνομικοί με μισθό 60 δολάρια τον μήνα, δεν έχουν, ούτε την διάθεση, ούτε την τεχνογνωσία, να θέσουν τέλος στο εμπόριο παρθενίας που εξαπλώνεται από το ένα άκρο στο άλλο, στην φτωχή χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.
Οι δημοσιογράφοι του Independent ταξίδεψαν στην μακρινή χώρα και επισκέφθηκαν την 14χρονη Danet στην καλύβα που μένει, σε αγροτική περιοχή, κοντά στην πρωτεύουσα Πνομ Πεν, μαζί με τους γονείς και τα εννέα αδέλφια της. Η μεγάλη φτώχεια της οικογένειας οδήγησε την μητέρα να συμφωνήσει με τοπικό μεσάζοντα τον διαρκή βιασμό της κόρης της για μερικές ημέρες, σε πανδοχείο της πρωτεύουσας από 54χρονο εύπορο άντρα από την Δύση για 750 δολάρια!
Το κορίτσι ήταν τότε μόλις δέκα ετών και διηγείται στους  δημοσιογράφους, με τρομαγμένο ακόμα βλέμμα, ότι θυμάται την ημέρα που ο βιαστής της, την έκανε να καταλάβει, μιλώντας της σε γλώσσα που εκείνη δεν μιλούσε, ότι της ζητά να γδυθεί, ενώ προσπαθεί να δικαιολογήσει τους γονείς της για το κακό που της έκαναν.
Ο πατέρας της ορκίζεται ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του και υποστηρίζει ότι δεν θα την επαναλάβει, έστω και να χρειαστεί «να φάει χώμα», αλλά ποιος τον πιστεύει;
Η κουλτούρα της ατιμωρησίας είναι έντονη στις φτωχές οικογένειες της χώρας και η οικογένεια της 14χρονης δεν θα μιλούσε αν δεν γνώριζε καλά ότι ο βιαστής του κοριτσιού, ο 54χρονος Michael Leach, βρίσκεται στην φυλακή με δωδεκαετή καταδίκη για βιασμό ανηλίκου, επειδή μεσολάβησε η μη κυβερνητική οργάνωση «Action Pour Les Enfants».
Ο επικεφαλής της οργάνωσης Tim Huon εξηγεί ότι η φτώχεια στην χώρα, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων και η κουλτούρα ατιμωρησίας, τους εμποδίζουν να καταγγείλουν το εμπόριο παρθενίας, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Καμπότζη. Ο ίδιος εξηγεί, ότι, εκτός από τους εύπορους Δυτικούς παιδόφιλους, υπάρχουν και οι εύποροι Ασιάτες, που θεωρούν ότι αν κάνουν σεξ με ανήλικη παρθένα θα έχουν καλή τύχη, υγεία και μπορεί να θεραπευθούν ακόμα και από το AIDS!
Ο Huon διευκρινίζει ότι οι μισθοί των αστυνομικών, που κυμαίνονται στα 60 δολάρια τον μήνα, δεν τους δίνουν κίνητρο για να εργαστούν, αλλά και η νομοθεσία στην χώρα, που δεν επιτρέπει τις μυστικές έρευνες, είναι ανασταλτική για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Συνήθως το εμπόριο παρθενίας στην Καμπότζη γίνεται με μεσάζοντες που πλησιάζουν τις φτωχές οικογένειες και τους ζητούν να εμπορευθούν τα παιδιά τους για μια «χούφτα δολάρια»!


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ