Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

"Το αεροπορικό χτύπημα στον οικισμό Κοντράσσεβκα ήταν λάθος των Ουκρανών πιλότων"

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014   4:57:00 μ.μ.


Ο οικισμός Στάραγια Κοντράσσεβκα που βρίσκεται σε απόσταση των 20 χλμ από το Λουγκάνσκ μπορούσε να βρεθεί ανάμεσα στα αντιμαχόμενα στρατιωτικά τμήματα της κηρυγμένη Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και τα τμήματα του ουκρανικού στρατού που συμμετέχουν στην ειδική επιχείρηση. Τη δήλωση αυτή έκανε την Πέμπτη στον αέρα του τηλεοπτικού σταθμού "112 Ukraina" ο αναπληρωτής αρχηγός σε θέματα δημοσίων σχέσεων του ειδικού τμήματος "Azov".

Με τον τρόπο αυτό προσπάθησε να εξηγήσει το γεγονός του αεροπορικού χτυπήματος από την ουκρανική αεροπορία ενός άμαχου οικισμού αποτέλεσμα του οποίου σκοτώθηκαν επτά άτομα ανάμεσα στα οποία και ένα πεντάχρονο κορίτσι, άλλοι οκτώ κάτοικοι έχουνε τραύματα διαφορετικού βαθμού. Ταυτόχρονα δεν απέκλεισε ότι μπορεί να προέκυψε λόγω λάθους του πιλότου.
Εντωμεταξύ ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου του Λουγκάνσκ Βαλέρι Γκολένκο ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο για την "πραγματική κατάσταση των πραγμάτων " στο έδαφος της περιοχής του Λουγκάνσκ λόγω των αεροπορικών βομβαρδισμών και πυροβολισμών, καθώς και για τους θανάτους των 12 άμαχων ανθρώπων στους οικισμούς Λουγκάνσκαγια και Στάραγια Κοντράσσεβκα.
"Ως αποτέλεσμα των αεροπορικών βομβαρδισμών και πυροβολισμών των ουκρανικών στρατευμάτων στα εδάφη της περιοχής του Λουγκάνσκ στις περιοχές Στανίτσνο-Λουγκάνσκι και Κρασνοντόνσκι, στις πόλεις Σεβεροντονέτσκ, Ρουμπέζνοε, Λισιτσάνσκ και Λουγκάνσκ προέκυψαν τεράστιες ζημιές στα βιομηχανικά, διοικητικά κτίρια και πολυκατοικίες», λέγεται στην επιστολή. «Τα βλήματα κατέστρεψαν δεκάδες κατοικίες, μερικές πολυκατοικίες ".
"Το χειρότερο " ο επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου του Λουγκάνσκ ονόμασε το γεγονός ότι λόγω των αεροπορικών βομβαρδισμών από τους Ουκρανούς στρατιώτες που έγιναν στους οικισμούς Λουγκάνσκαγια και Στάραγια Κοντράσσεβκα, "σκοτώθηκαν 12 άμαχοι κάτοικοι, ανάμεσα στους οποίους ένα πεντάχρονο παιδί " και τραυματισμένοι και παθόντες απαριθμούνται σε δεκάδες.
Галерея
"Σήμερα υπάρχουν όλοι οι λόγοι να ισχυριζόμαστε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς να εισέλθουν σε άμεση πολεμική σύγκρουση, χτυπούν τους στόχους που δεν σχετίζονται καθόλου με πολεμική υποδομή της λαϊκής επιστράτευσης», υπογράμμισε στην ανοικτή επιστολή ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου του Λουγκάνσκ. «Ο άσκοπος πυροβολισμός της κεντρικής πλατείας του Λουγκάνσκ που έγινε ένα μήνα πριν, θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε μέχρι προσφάτως ως τραγικό λάθος, τώρα όμως φαίνεται ότι γίνεται κανόνας διεξαγωγής του πολέμου αυτού. Του Εμφυλίου Πολέμου και όχι της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης ".


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ