Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Το πυρηνικό υποβρύχιο "Vladimir Monomakh " ολοκλήρωσε τις εργοστασιακές δοκιμές

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014   1:09:00 μ.μ.


Το πυρηνικό υποβρύχιο
Το πυρηνικό υποβρύχιο "Vladimir Monomakh " πλήρως ολοκλήρωσε τις εργοστασιακές δοκιμές και ετοιμάζεται στις κρατικές, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI με αναφορά στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του εργοστασίου "Sevmash".

"Το πυρηνικό υποβρύχιο της νέας γενιάς "Vladimir Monomakh " (πρόγραμμα "Borey") πλήρως ολοκλήρωσε το πρόγραμμα των εργοστασιακών δοκιμών κινήσεων στη Λευκή θάλασσα. Στο εξής το πυραυλοφόρο θα περάσει από το πρόγραμμα των κρατικών δοκιμών. Στο στάδιο αυτό το πυρηνικό υποβρύχιο θα πραγματοποιήσει άλλες μερικές εξόδους στη θάλασσα. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των θαλάσσιων "κρατικών εξετάσεων", την εποπτεία και τη διακόσμηση του πλοίου θα γίνει η υπογραφή της πράξης παράδοσης – παραλαβής του πυρηνικού υποβρυχίου "Vladimir Monomakh" και η παράδοσή του στο Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας ", λέγεται στην ανακοίνωση.
Στο σόνολο του Πολεμικού Ναυτικού ήδη υπάρχουν πρώτα δύο υποβρύχια του προγράμματος αυτού, "Yury Dolgoruky" και "Alexandr Nevsky ". Το "Knyaz Vladimir " κατασκευάζεται, ενώ στις 19 Ιουλίου σο εργοστάσιο "Sevmash" στην πόλη Σεβεροντβίνσκ θα αρχίσει η κατασκευή του πέμπτου υποβρυχίου "Knyaz Oleg".
Το ολοκληρωτικό στάδιο των εργοστασιακών "εξετάσεων" διήρκεσε 24 μέρες, επιτυχώς εκτελέστηκαν όλες οι υποθέσεις που τέθηκαν. "Κατά τη διάρκεια των δοκιμών ελέγχθηκαν συστήματα του πλοίου, διεξήχθη ο έλεγχος του συστήματος εκτόξευσης τορπιλών και πυραύλων του πυρηνικού υποβρυχίου, καθώς και ο έλεγχος ακουστικών πεδίων. <..> Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν την αντιστοίχιση του πυρηνικού υποβρυχίου σε όλα τα ζητούμενα τακτικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Το σχέδιο των εργοστασιακών δοκιμών κινήσεων πραγματοποιήθηκε πλήρως ", εξήγησαν στο γραφείο Τύπου του "Sevmash".
Μέχρι το 2020 στη Ρωσία σχεδιάζεται να ενσωματωθούν στον οπλισμό οκτώ υποβρύχια του προγράμματος "Borey". Το μήκος τους είναι 170 μέτρα, το πλάτος 13,5 μέτρα και το εκτόπισμα εν καταδύσει 24 χιλιάδες τόνους. Τα πλοία του προγράμματος "Borey" μπορούν να φέρουν από 16 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της θαλάσσιας βάσης R-30 "Bulava-30".


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ