Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η Ρωσία διεξήγαγε επιτυχείς δομικές του αντιπυραύλου μακρινής δράσης για το σύστημα S-500

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014   2:00:00 μ.μ.


Η Ρωσία διεξήγαγε επιτυχείς δομικές του αντιπυραύλου μακρινής δράσης για το σύστημα S-500
Στη Ρωσία διεξήχθησαν επιτυχείς δοκιμές του μακρινού αντιπυραύλου ο οποίος θα περιληφθεί στο σώμα του προοδευτικού πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής προστασίας S-500. Τη δήλωση αυτή έκαναν στο πρακτορείο ITAR-TASS στον βιομηχανικό αμυντικό τομέα.

"Οι δοκιμές έγιναν τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου. Όλες οι υποθέσεις του τέθηκαν στο πλαίσιο των δοκιμών εκτελέστηκαν πλήρως ", αναφέρθηκε.
Υπογραμμίστηκε ότι η επεξεργασία του συστήματος αντιαεροπορικής προστασίας νέας γενιάς διεξάγεται από τον όμιλο των συστημάτων αντιαεροπορικής προστασίας "Almaz-Antey " με πλήρη τήρηση των ημερομηνιών που αναφέρονται στο κρατικό πρόγραμμα οπλισμού μέχρι το 2020.
Με βάση τα δεδομένα από ανοικτές πηγές, το S-500 θα είναι σε θέση να αναχαιτίσει και ταυτόχρονα να κατατροπώσει μέχρι δέκα βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα έως 7 χλμ/δευτ., καθώς και τα μαχητικά μπλοκ των υπερηχητικών βαλλιστικών πυραύλων.
Προβλέπεται ότι από την άποψη των μαχητικών χαρακτηριστικών το σύστημα αντιαεροπορικής προστασίας S-500 θα υπερβεί κατά πολύ το υπάρχον τώρα στον οπλισμό σύστημα αντιαεροπορικής προστασίας S-400 "Triumph" και τον ανταγωνιστή του, το αμερικάνικο σύστημα PAC-3 (τελευταία εκδοχή του πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής προστασίας Patriot).
Ο όμιλος των συστημάτων αντιαεροπορικής προστασίας "Almaz-Antey " τo 2014-2015 θα διεξάγει όλα τα είδη δοκιμών του συστήματος αντιαεροπορικής προστασίας S-500. Τώρα διεξάγονται προκαταρκτικές εργασίες για την εξασφάλιση της βιομηχανικής παραγωγής των S-500, επειδή τα συστήματα είναι περίπλοκα και απαιτούν τη χρήση εντελώς άλλων, καινούργιων τεχνολογιών.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ