Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Τα καταδιωκτικά της 5ης γενιάς μπορούν να έρθουν στο οπλοστάσιο της Ρωσίας τον επόμενο χρόνο

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014   9:57:00 μ.μ.


Τα καταδιωκτικά της 5ης γενιάς μπορούν να έρθουν στο οπλοστάσιο της Ρωσίας τον επόμενο χρόνο
Οι κρατικές δοκιμές του υπερσύγχρονου ρωσικού καταδιωκτικού Т-50 άρχισαν στο Αχτιούμπινσκ (περιφέρεια της πόλης Αστραχάν), ανέφερε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας υποστράτηγος Βίκτωρ Μπονταριόφ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι βιομηχανικές προμήθειες του καταδιωκτικού της πέμπτης γενιάς στα στρατεύματα θα αρχίσουν θα αρχίσουν το 2016. Επίσης δεν αποκλείεται ότι η Πολεμική Αεροπορία μπορεί να παραλάβει τα Т-50 νωρίτερα από την προγραμματιζόμενη ημερομηνία. Προς το παρόν μόνο μία χώρα στον κόσμο διαθέτει στον οπλισμό της τα καταδιωκτικά της πέμπτης γενιάς, οι ΗΠΑ με τα F-22 και τα F-35.
"Το πλήρωμα έκανε μετεκπαίδευση και άρχισε τις πτήσεις μ’ ένα μόνο αεροσκάφος. Τώρα εκεί θα παραλάβουν και το δεύτερο αεροσκάφος που θα διεξάγει πτήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα των δοκιμών ", είπε ο Μπονταριόφ.
Το Т-50 είναι το αεροσκάφος της πέμπτης γενιάς που είναι εφοπλισμένο με εντελώς νέο σετ των αεροπορικών ηλεκτρονικών συστημάτων και με το προοδευτικό σταθμό ραντάρ με φασική κεραία σε μορφή σχάρας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ