Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Επόμενος στόχος της Apple η προάσπιση της διαφορετικότητας

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014   12:51:00 μ.μ.


Επόμενος στόχος της Apple η προάσπιση της διαφορετικότητας«Πιστεύουμε βαθύτατα ότι η αποδοχή εμπνέει την καινοτομία», σχολίασε ο Τιμ Κουκ
Υπάρχουν κάποιοι αριθμοί για τους οποίους o διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι ικανοποιημένος...
Η Apple δημοσίευσε για πρώτη φορά μελέτη για τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του εργατικού της δυναμικού. Τα στοιχεία λένε ότι η πλειοψηφία (70%) των εργαζόμενων της παγκοσμίως είναι άνδρες, σε ποσοστό το οποίο αγγίζει το 80% στους αμιγώς τεχνολογικούς τομείς. Και παρά το γεγονός ότι η εταιρεία που ίδρυσε ο Στιβ Τζομπς εργάζεται εδώ και χρόνια προς την κατεύθυνση της αποδοχής και ενσωμάτωσης ανθρώπων με διαφορετική καταγωγή, κουλτούρα και ικανότητες, είναι προφανές που χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση.
«Η Apple δεσμεύεται για τη διαφάνεια, η οποία είναι ο λόγος που δημοσιεύουμε στατιστικά στοιχεία σχετικά με την φυλή και το φύλλο των ανθρώπων στην εταιρεία μας. Επιτρέψτε μου να πω εκ των προτέρων: Ως διευθύνων σύμβουλος δεν είμαι ικανοποιημένος με τους αριθμούς σε αυτή τη σελίδα. Δεν είναι νέο για μας και έχουμε εργαστεί σκληρά για τη βελτίωσή τους», τόνισε μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο Τιμ Κουκ.
Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι 98.000 εργαζόμενοι της Apple μοιράζονται ένα πάθος για τα προϊόντα που αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων και από το ξεκίνημα όλοι στην εταιρεία γνώριζαν ότι η διαφορετικότητα είναι κρίσιμη για την επιτυχία της. «Πιστεύουμε βαθύτατα ότι η αποδοχή εμπνέει την καινοτομία», σημείωσε. «Μαζί, δεσμευόμαστε για την προάσπιση της διαφορετικότητας εντός της εταιρείας μας και την προώθηση της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», καταλήγει στο μήνυμά του ο Τιμ Κουκ.
Σύμφωνα με την αναφορά, στις Ηνωμένες Πολιτείες το 55% των εργαζομένων της Apple είναι λευκοί, το 15% ασιατικής καταγωγής, το 11% ισπανόφωνοι και το 7% μαύροι. Το ποσοστό των λευκών ανεβαίνει στο 64% όταν πρόκειται για διευθυντικά στελέχη.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ