Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Το Λουγκάνσκ σε αναμονή της ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Ρωσία

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014   1:15:00 μ.μ.


Το Λουγκάνσκ σε αναμονή της ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Ρωσία
280 φορτηγά με τη ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Νοβορωσίας βρίσκονται σε μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με την περιοχή του Λουγκάνσκ κοντά στο σημείο διέλευσης των συνόρων Ιζβάρινο.

 Όλοι αναμένουν τη διαταγή για την μετακίνηση της οχηματοπομπής, όμως στο δρόμο βρέθηκε ένα ξαφνικό εμπόδιο. Ανάμεσα στο Λουγκάνσκ και το Κρασνοντόν τα ουκρανικά άρματα μάχης έκλεισαν το δρόμο ο οποίος συνδέει το Λουγκάνσκ με τη Ρωσία από το Ιζβάρινο. Στην περιοχή αυτή τώρα γίνεται η μάχη των μαχητών της λαϊκής επιστράτευσης με τους εξολοθρευτές. Το ρωσικό ΥΠΕΞ το προηγούμενο βράδυ κάλεσε τις αντιμαχόμενες πλευρές μα πάψουν τα πυρά να περάσει η ανθρωπιστική οχηματοπομπή.
Το ίδιο διάστημα στην περιοχή του Λουγκάνσκ η ανθρωπιστική καταστροφή αποκτά όλο και μεγαλύτερο μέγεθος. ΟΙ μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης ανησυχούν ότι αναγκάζονται να ταΐζουν πολλούς αιχμαλώτους, ενώ πεινούν οι ανάπηροι και οι γέροντες. Οι μαχητές της Νοβορωσίας πολλές φορές έχουν προτείνει στο Κίεβο να γίνει ανταλλαγή των αιχμαλώτων «όλους για όλους», απάντηση όμως δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα.
Πέραν τούτου, οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης αναφέρουν ότι στο γνωστό «κλοιό του Ιζβάρινο», από όπου πρόσφατα μέσω της Ρωσίας δραπέτευσε ο ουκρανικός στρατός, δημιουργήθηκε η επικίνδυνη επιδημιολογική κατάσταση. Εκεί, στα πεδία της μάχης, κηδεύτηκαν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες. Τους έθαβαν φυσικά στο μικρό βάθος, στους ομαδικούς τάφους. Γι’ αυτό εκεί τώρα σε μια μεγάλη έκταση έχει μια τρομερή μπόχα. Εξάλλου η θερμοκρασία στην επριοχή εκείνη τις τελευταίες μέρες φτάνει στους 38 βαθμούς.
Βεβαίως, θα έπρεπε να ταφούν οι άνθρωποι αυτοί με ανθρώπινο τρόπο, αλλά δεν υπάρχει κανείς να ασχοληθεί. Οι μαχητές της επιστράτευσης δεν διαφωνούν, εάν από την ουκρανική πλευρά στον τόπο του θανάτου των Ουκρανών στρατιωτών θα έρθουν οι εθελοντές με φτυάρια. Κατόπιν θελήσεως τα οστά μπορούν να επιστραφούν στην πατρίδα.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ