Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Κατσικάρης: "Με την Εθνική ομάδα μπάσκετ πλησιάζουμε σε αυτό που θέλουμε"

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014   8:06:00 π.μ.


Κατσικάρης: Την πρώτη νίκη στο διεθνές τουρνουά του Κάουνας πέτυχε η εθνική μπάσκετ των ανδρών, επικρατώντας 79-71 της Σλοβενίας και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώτης Κατσικάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του, εν όψει και του Μουντομπάσκετ, δηλώνοντας μεταξύ άλλων:
«Δεν είναι μόνο ότι κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας μέχρι τώρα, αλλά και ότι ήταν το παιχνίδι στο οποίο είχαμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση, κάτι που στα προηγούμενα φιλικά μάς κόστισε και στο σκορ, αλλά και ψυχολογικά.
Ημασταν πιο συγκεντρωμένοι και στο κομμάτι της άμυνας και στα ριμπάουντ κάναμε πολύ καλή δουλειά, πράγμα που είναι αισιόδοξο. Αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα που διαπιστώσαμε σε προηγούμενα ματς και που σίγουρα θα ξαναέχουμε απέναντι σε πιο αθλητικές ομάδες, μπορούμε με αμυντική δουλειά να το λύσουμε. Είχαμε λιγότερα νεκρά διαστήματα στην ισορροπία άμυνας-επίθεσης.
»Αν και δύο φορές εξασφαλίσαμε μεγάλη διαφορά, τη χάσαμε πολύ γρήγορα κι αυτό είναι θέμα συγκέντρωσης. Είχαμε φάουλ να δώσουμε στην τελευταία περίοδο και δεν τα χρησιμοποιήσαμε, ενώ ξέρουμε ότι οι Έλληνες παίκτες είναι πολύ έξυπνοι σε αυτό το κομμάτι. Πάντως γενικά είχαμε διάθεση και ταχύτητα, πετύχαμε πολλούς πόντους στο τρανζίσιον και είχαμε πλουραλισμό.
»Δεν έχουμε κάποιον μεγάλο σκόρερ, οπότε θα χρειαστεί με ομαδική δουλειά να δούμε πού έχουμε πλεονέκτημα. Είχαμε καλή ισορροπία στο μέσα-έξω παιχνίδι, καλά ποσοστά και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ειδικά μετά το παιχνίδι με τη Λιθουανία.
»Πλησιάζουμε σε αυτό που θέλουμε. Δεν άλλαξε πολλά από χθες στο σήμερα. Προσέξαμε την αδράνεια που δείξαμε στο τρίτο δεκάλεπτο με τη Λιθουανία, που ήταν τραγικό. Η Λιθουανία είναι καλύτερη και πιο αθλητική ομάδα, αλλά εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και σημασία έχει σε δύο εβδομάδες που αρχίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται».
Το Μουντομπάσκετ θα ξεκινήσει στις 30 Αυγούστου.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ