Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Μίτσελ: "Προτιμώ τον Μπενίτες από Ετό και Ρομπίνιο"

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014   12:08:00 μ.μ.


Μίτσελ: Για όλους και για όλα μίλησε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου στη Τουρκία, πριν από το φιλικό του Σαββάτου με τη Φενέρμπαχτσε.
Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στην επιλογή του Χόρχε Μπενίτες στην επίθεση των Ερυθρολεύκων και εξήγησε γιατί δεν θέλει παίκτες όπως ο Ρομπίνιο και ο Ετό.
Επίσης, μίλησε για την μεταγραφολογία γύρω από το όνομα του Κώστα Μανωλά, για την προσπάθεια επιστροφής του Κώστα Μήτρογλου αλλά και για τις πολύ καλές εμφανίσεις του Δημήτρη Διαμαντάκου.
Αναλυτικά ο Μίτσελ μίλησε:
Για τον λόγο που επέλεξε τον Χόρχε Μπενίτες: «Ο Νικοπολίδης, ο Ισά, ο Λορένθο, ο Αλκόρτα και εγώ είδαμε πολλούς παίκτες. Κυρίως στόπερ και σέντερ φορ. Πολλές φορές ξεχωρίζουμε κάποιες περιπτώσεις αλλά δεν είναι εύκολες καθώς ενδιαφέρονται και άλλο σύλλογοι στην Ευρώπη. Ή μπορεί να προτιμήσουν τα πολλά χρήματα που βρίσκουν στην Τουρκία ή το Κατάρ. Στην πραγματικότητα είχαμε διαπραγματεύσεις μόνο με τον Φινμπόγκασον, οι υπόλοιπες υποθέσεις ήταν επιλογές και μόνο».
Για τα στοιχεία του Παραγουανού φορ: «Τον Μπενίτες τον ήθελαν τρεις ομάδες από Γερμανία και Ισπανία. Επέλεξε εμάς και ήταν μια κατάλληλη κίνηση, μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες. Τον παρακολούθησα προσωπικά σε 12 παιχνίδια. Έχει όλα τα στοιχεία που ψάχναμε. Είναι σκόρερ, πέτυχε 22 γκολ σε 27 ματς πέρσι. Είναι νέος, δυνατός, γρήγορος, έχει χαρακτήρα και θέλει να πετύχει στην Ευρώπη. Ξέρω πως αρέσουν τα μεγάλα ονόματα αλλά έρχονται εδώ με νοοτροπία και συμπεριφορά διαφορετική από αυτή που θέλουμε. Με σεβασμό θέλουμε μία καλή και ελληνική ομάδα, αλλά να είμαστε κοντά και στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Επιθυμούμε νέους και φιλόδοξους παίκτες που θέλουν να πάνε μπροστά στον Ολυμπιακό. Αν δείτε τα ονόματα που αποκτήσαμε είναι τέτοιοι παίκτες. Πιστεύω επίσης ότι ο Μπενίτες θα σας αρέσει».
Για το αν μίλησε ο ίδιος με τον Μπενίτες: «Δεν μίλησα ο ίδιος με τον Μπενίτες, μόνο λέω τη γνώμη μου και η ομάδα παίρνει αποφάσεις. Ο πρόεδρος σέβεται την γνώμη μου και αυτό με ευχαριστεί πολύ ως προπονητή. Δεν συνηθίζω να ζητάω, να απαιτώ πράγματα. Πρώτη φορά τώρα του ζήτησα κάτι και μου υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει να το κάνει. Είμαι 20 μήνες στην ομάδα και δεν έχω ζητήσει κάτι από τον πρόεδρο αν και με ρωτάει κάθε μέρα».
Για το αν θα γίνει άλλη μεταγραφή και για τον Κώστα Μανωλά: «Ο Μπενίτες λογικά είναι η τελευταία μας μεταγραφή. Αλλά υπάρχουν ακόμη 15 μέρες και όλοι ξέρετε πως μπορεί να συμβούν πολλά, όπως πέρυσι που χάσαμε δύο παίκτες στο τέλος των μεταγραφών. Ήδη εκκρεμεί το θέμα του Μανωλά και μπορεί να συμβεί το ίδιο και φέτος. Με όλη την αγάπη που του έχω, έχει χάσει την συγκέντρωση του με το θέμα της μεταγραφής του.
»Μιλάνε πολλοί για προτάσεις, ομάδες και η κατάσταση αυτή δεν βοηθάει κανέναν. Ούτε τον σύλλογο, ούτε τον ποδοσφαιριστή. Το ξαναλέω με όλη την αγάπη που του έχω, ο Κώστας πρέπει να βρει την συγκέντρωση του περισσότερο. Γιατί τελικά μπορεί να μείνει και έχει κάνει μια μέτρια προετοιμασία. Προσωπικά, όμως, ότι και να συμβεί του εύχομαι ό,τι καλύτερο».
Για τους Ετό και Ρομπίνιο: «Τίποτα (σ.σ. στα ελληνικά). Με Ρομπίνιο και Ετό, δεν υπήρξε τίποτα. Είναι πραγματικά φανταστικοί παίκτες, αλλά όσο είμαι εγώ προπονητής στον Ολυμπιακό θα παίρνουμε παίκτες με διαφορετική νοοτροπία. Ένα από τα πράγματα που τον κάνουν ευχαριστημένο σε μία ομάδα είναι να υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια.
»Ποδοσφαιριστές αστέρες όπως οι Ετό και Ρομπίνιο, που επαναλαμβάνω είναι φανταστικοί, έρχονται με άλλη νοοτροπία και αλλάζουν τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα. Δεν το θέλω αυτό. Τα αποδυτήρια μας είναι καταπληκτικά. Εντελώς διαφορετικά από αυτό που συνάντησα όταν πρωτοήρθα στην ομάδα. Στο αγωνιστικό σκέλος, δεν θέλουμε να έχουμε εξάρτηση από έναν τέτοιο παίκτη. Δεν περιμένουμε κανέναν. Είμαστε ομάδα».
Για το αν ο Σαβιόλα είναι αντίστοιχη περίπτωση: «Ο Σαβιόλα δεν ήταν τέτοια περίπτωση. Είναι τρομερό παιδί, δουλεύει συνέχεια και αποτελεί τρομερό παράδειγμα στα αποδυτήρια. Κοιτάχτε τη δουλειά του και όχι το όνομά και την ηλικία του. Οι συμπαίκτες του τον θαυμάζουν, όχι μόνο σαν ποδοσφαιριστή αλλά πρωτίστως σαν άνθρωπο. Αν θεωρούσαμε το αντίθετο, δεν θα ήταν αυτή τη στιγμή εδώ ο Σαβιόλα».
Για τον Άμραμπατ: «Ο Αμραμπάτ είχε την ευκαιρία να έρθει στον Ολυμπιακό και την έχασε. Δεν περιμένουμε κανέναν όπως είπα. Θέλουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Ναι ή όχι. Όχι σήμερα έρχομαι και αύριο δεν έρχομαι. Αξίζουμε σαν ομάδα μεγάλύτερο σεβασμό. Συνέβη και με τον Αμραμπάτ και με άλλους παίκτες αυτό, όμως οι πόρτες της ομάδας, αν συμφωνεί και η διοίκηση είναι κλειστές για αυτούς. Ο Μπενίτες γύρισε στην Παραγουάη και είπε θέλω να πάω στον Ολυμπιακό και τέλος. Ξεκάθαρα πράγματα. Ο Μήτρογλου ήθελε να έρθει και είχαμε επαφές. Έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια να γυρίσει σε εμάς, έστελνε μηνύματα μέχρι προχθές, αλλά δεν ήθελε η Φούλαμ να γίνει αυτή η μεταγραφή».
Για το αν υπάρχει ρίσκο με τον Μπενίτες: «Πάντα υπάρχει ρίσκο, σε κάθε μεταγραφή. Βλέπεις έναν παίκτη σε ένα πρωτάθλημα, τον παίρνεις και δεν αποδίδει το ίδιο. Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Η Άρσεναλ δάνειζε δεξιά κι αριστερά τον Κάμπελ. Όταν ήρθε σε εμάς δεν είχε κάνει κάτι ιδιαίτερο στην Ισπανία. Και δεν είχαμε μεγάλες προσδοκίες. Όλοι όμως είδατε τι συνέβη, έτσι δεν είναι;».
Για τον Διαμαντάκο: «Θα ήθελα να σταθώ στον Διαμαντάκο, αφού μιλάμε για επιθετικούς. Κανείς δεν λέει για την προσπάθεια αυτού του παιδιού. Δεν το βλέπει κανείς. Έβαλε τα τρία από τα πέντε γκολ της ομάδας στην Αμερική, έχει μεγάλη επιθυμία να δουλέψει. Ασφαλώς και είμαι διατεθειμένος να του δώσω ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής. Δεν σημαίνει κάτι ότι παίρνουμε τον Μπενίτες ή αν εξελιχθεί θετικά του Πουλίδο. Μπορώ να βάλω τον Διαμαντάκο μαζί με έναν ακόμη στην επίθεση».
Για το ρόστερ και τις προσδοκίες: «Το ρόστερ μας είναι ολοκληρωμένο με δύο παίκτες σε κάθε θέση. Σε σχέση με πέρυσι έχουμε περισσότερες επιλογές για διαφορετικά σχήματα και συστήματα. Και αυτό γιατί σχεδόν όλοι οι παίκτες μας μπορούν να παίξουν σε παραπάνω από μια θέσεις. Και οι ίδιοι οι παίκτες το έχουν καταλάβει αυτό και ξέρουν ότι πρέπει να παλέψουν περισσότερο για να κερδίσουν τη θέση τους. Αυτό μας δίνει ξεχωριστή ευελιξία.
»Έχουμε το δικό μας στυλ σε άμυνα και επίθεση. Παίζουμε με τον δικό μας τρόπο όποια ομάδα κι αν έχουμε απένταντί μας και με ικανοποιεί πλήρως το γεγονός πως το δείξαμε απέναντι σε ομάδες όπως οι Μίλαν, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Υπάρχει μία συνέχεια στο στυλ της ομάδας με τους παίκτες που ήταν και πέρυσι να βοηθάνε τους νέους που ήρθαν κι αυτό είναι καλό για την ομάδα και φυσικά τον προπονητή».
Για το αν πιστεύει πως ο Ολυμπιακός είναι φαβορί για το πρωτάθλημα: «Δεν θα το έλεγα ποτέ αυτό, γιατί θα ήταν ένδειξη ασέβειας προς τις άλλες ομάδες. Το ίδιο απαντάω και όταν με ρωτάνε στην Ισπανία. Πιστεύω σε κάθε πρωτάθλημα υπάρχουν τουλάχιστον πέντε καλές ομάδες. Κανένα πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο, ούτε η Μπουντεσλίγκα, επειδή η Μπάγερν Μονάχου το πήρε με 20 βαθμούς από τη Ντόρτμουντ.
»Υπάρχουν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, που έχουν μία συνέχεια στο παιχνίδι τους είναι καλές ομάδες και υπολογίσιμοι αντίπαλοι για εμάς. Εμείς δεν παλεύουμε για να έχουμε μία μεγαλύτερη διαφορά με τις άλλες ελληνικές ομάδες, αλλά να έχουμε μία μικρότερη από τις ευρωπαϊκές ομάδες».
Για τo Τσάμπιονς Λιγκ: «Στο Τσάμπιονς Λιγκ περιμένουμε την κλήρωση στο τέλος του μήνα. Θέλουμε να υπάρχει ανταγωνισμός στον όμιλο για να έχουμε βάσιμες ελπίδες για κάτι καλό στην διοργάνωση. Για εμένα δεν φτάνει πλέον να έχουμε μια καλή εικόνα στο Champions League. Μετά το ματς κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, είχαμε αποκλειστεί και ο περισσότερος κόσμος ήταν ευχαριστημένος από την συνολική μας παρουσία.
»Εγώ όχι, ήμουν πολύ στενοχωρημένος. Πραγματικά. Πλέον δεν είναι αρκετό να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, θέλουμε νίκες και όχι να είμαστε απλά καλεσμένοι στο... πάρτι. Πρέπει να το διοργανώνουμε εμείς και να έχουμε τους δικούς μας καλεσμένους κι αυτό το πιστεύουν πλέον και οι ποδοσφαιριστές».
Για το αν σκέφτεται να γυρίσει σύντομα στην πατρίδα του: «Δεν σκέφτομαι πότε θα γυρίσω στην Ισπανία. Δεν με απασχολεί. Θέλω να έχουμε πρόοδο στον Ολυμπιακό, νέους παίκτες,με φιλοδοξία και να δουλεύουμε. Δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο αυτή την στιγμή παρα μόνο πως θα κάνουμε τον Ολυμπιακό κάθε ημέρα και καλύτερο».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ