Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Τραγουδάτε στο μπάνιο; Ετσι θα φορτίζετε και το κινητό σας!

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014   12:03:00 μ.μ.


Τραγουδάτε στο μπάνιο; Ετσι θα φορτίζετε και το κινητό σας!Θα θέλατε να φορτίζει το κινητό σας όταν  τραγουδάτε ή απλά όταν μιλάτε;
Η μάχη της αυτονομίας και της μπαταρίας των κινητών συσκευών μας είναι το τελευταίο σύνορο για την απόλυτη κινητικότητα. Ολες οι εταιρίες αναζητούν μικρότερες μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα.
Κάποιοι άλλοι όμως αναζητούν πιο εντυπωσιακές λύσεις και όπως ενημερώνει το Science Alert, η Nokia σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο, δοκιμάζει ακριβώς αυτό!
Τι δοκιμάζουν οι ερευνητές
Οι ερευνητές χρησιμοποιούν νανογεννήτριες τις οποίες προσπαθούν έχου κάνει ευαίσθητες στον ήχο και δοκιμάζοντάς τες σε συνθήκες κίνησης τροχοφόρων, σε μέρη με έντονη ομιλία και μουσική, ανακάλυψαν ότι μπορούν να δημιουργήσουν 5 βολτ ηλεκτρισμού, ή αλλιώς, ακριβώς το ρεύμα που προσφέρουν οι γνωστοί μας φορτιστές USB.
Η αρχή πίσω από τη τεχνολογία είναι γνωστή εδώ και μερικά χρόνια, όταν Κορεάτες επιστήμονες, χρησιμοποιώντας πιεζοηλεκτρικά στοιχεία  είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν ηλεκτρικό φορτίο με την άσκηση πίεσης.
Οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει με την τεχνολογία αυτή και πρωτότυπα οδοστρώματα κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα οποία με την τριβή από τα ελαστικά θα μπορούν να παράγουν ενέργεια και να ηλεκτροδοτούν τα φώτα γύρω από το δρόμο.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ