Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η Ρωσία συνέλαβε πέντε Ουκρανούς αξιωματικούς για εγκλήματα ενάντια στον άμαχο πληθυσμό

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014   9:58:00 μ.μ.


Η Ρωσία συνέλαβε πέντε Ουκρανούς αξιωματικούς για εγκλήματα ενάντια στον άμαχο πληθυσμό
Οι Ρώσοι υπάλληλοι οργάνων της τάξεως συνέλαβαν πέντε Ουκρανούς στρατιωτικούς που είναι υπόδικοι για τα εγκλήματα ενάντια στον άμαχο πληθυσμό, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο επίσημος εκπρόσωπος της Επιτροπής της Ανάκρισης της Ρωσίας Βλαδίμιρ Μάρκιν.

Συνελήφθησαν ο αρχηγός της πρώτης μοίρας της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Ιβάν Βοϊτένκο, καθώς και οι υφιστάμενοί του: ο αναπληρωτής αρχηγός Βιτάλι Ντουμπινιάκ, ο αρχηγός του τάγματος αρμάτων μάχης Αλεξάνδρ Πολιακόφ, ο αρχηγός του επιτελείου Αλεξάνδρ Οχριμένκο και ο αρχηγός του λόχου Ντμίτρι Ουστίλκο.
"Στις καταθέσεις τους οι συλληφθέντες αναγνωρίζουν το ίδιο το γεγονός της συμμετοχής στις πολεμικές επιχειρήσεις και της χρήσης διάφορων ειδών των όπλων. Ταυτόχρονα αρνούνται ότι χρησιμοποίησαν τα όπλα αυτά ενάντια στους άμαχους πολίτες ", είπε ο Μάρκιν.
Η ανάκριση όμως έχει αποδεικτικά στοιχεία ότι ακριβώς η 72η ταξιαρχία με τη διαταγή του Βοϊτένκο από τις 19 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου στους βομβαρδισμούς των πόλεων Κρασνοπαρτιζάνσκ και Κρασνοντόν της περιοχής του Λουγκάνσκ χρησιμοποίησε βαρέα όπλα επίθεσης μη επιλεκτικού στόχου, ως αποτέλεσμα των οποίων τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άμαχοι πολίτες και καταστράφηκαν τουλάχιστον 20 κατοικίες και εγκαταστάσεις υποδομής. Αυτά τα στοιχεία επιβεβαίωσαν οι μάρτυρες, άλλοι στρατιώτες που υπηρετούσαν στην ταξιαρχία.
Τους συλληφθέντες Ουκρανούς στρατιώτες ελέγχουν για τη συμμετοχή στη χρήση των βομβών φωσφόρου και στους βομβαρδισμούς του ρωσικού εδάφους, επισήμανε ο Μάρκιν. Τώρα η ανάκριση ζητεί το δικαστήριο να γίνει φυλάκιση των πέντε συλληφθέντων.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ