Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η ανθρωπιστική καταστροφή στο Λουγκάνσκ

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014   8:52:00 μ.μ.


Η ανθρωπιστική καταστροφή στο Λουγκάνσκ
Ο δήμαρχος του Λουγκάνσκ Σεργκέι Κράβτσενκο ανακοίνωσε για την ανθρωπιστική καταστροφή στην πόλη. Στη ανακοίνωση που έγινε ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι όσα συμβαίνουν στην πόλη είναι ένας πραγματικός πόλεμος που αφαίρεσε ζωές σε πάνω από εκατό άμαχους ανθρώπους, κατέστρεψε τις κατοικίες, εγκαταστάσεις κοινωνικού τομέα, διέγραψε χιλιάδες μοίρες των ανθρώπων.

Η πόλη δεν έχει ρεύμα, νερό, επικοινωνίες και διαδίκτυο. Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών φοβούνται να πηγαίνουν στους χώρους που έπαθαν ζημιές λόγω των σφαιρών και εκρήξεων των βλημάτων, επειδή οι ένοπλες συγκρούσεις δεν έχουν σταματήσει μέχρι στιγμής. Το Λουγκάνσκ δεν έχει βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και φυσικό αέριο.
«Δεν έχουμε προμήθειες, τα αποθέματα εξαντλήθηκαν, δεν έχουμε καύσιμα για τα αυτοκίνητα πρώτων βοηθειών, υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών και κοινωνικών υπηρεσιών, του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, για τα μέσα συγκοινωνίας, τα αυτοκίνητα που προμηθεύουν ψωμί και τρόφιμα. Ούτε όσοι είναι έτοιμοι να ρισκάρουν τη ζωή τους και να καθίσουν στο τιμόνι, δεν μπορούν σήμερα να το κάνουν λόγω του ότι δεν έχουν καύσιμα για το δεπόζιτο. Οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες δεν υπάρχουν. Είναι σχεδόν αδύνατο να φύγει κανείς από την πόλη», παρατηρεί ο δήμαρχος του Λουγκάνσκ.
Στο Λουγκάνσκ δεν πληρώνουν μισθούς και συντάξεις, σχεδόν δεν υπάρχουν μετρητά στην πόλη. Όσοι άνθρωποι έμειναν στην πόλη και συνεχίζουν να στηρίζουν τη λειτουργία της, θεραπεύουν τους ασθενείς και τους τραυματίες, σήμερα δεν έχουν τα προς τα ζην. Πήραν το μισθό τους τουλάχιστον έναν μήνα πριν, σε μερικές επιχειρήσεις το χρέος υπάρχει δύο και παραπάνω μήνες. Χωρίς μια δεκάρα έμειναν οι συνταξιούχοι που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα πρώτα είδη ανάγκης σε τρόφιμα.
«Λόγω της παρατεταμένης διακοπής του ρεύματος τα τρόφιμα χάλασαν. Δεν υπάρχουν προμήθειες στην πόλη. Η ποικιλία μειώνεται μέρα με τη μέρα. Τα καταστήματα κλείνουν, σε πολλά μαγαζιά λιανικής πώλησης παρατηρούνται ουρές και αυξημένη ζήτηση προϊόντων. Παρά τις δυσκολίες, συνεχίζεται η παραγωγή ψωμιού, λειτουργεί το εργοστάσιο κρεατικών, το γαλατοποιείο έπαψα να λειτουργεί λόγω της έλλειψης προμήθειας της πρώτης ύλης», λέγεται στην ανακοίνωση του δημάρχου του Λουγκάνσκ.
«Μέρα με τη μέρα η κατάσταση χειροτερεύει, σήμερα είναι κρίσιμη», δήλωσε ο δήμαρχος του Λουγκάνσκ Σεργκέι Κράβτσενκο.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ