Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Σκόπια: «Η Ελλάδα συνεχίζει να αγνοεί τις διαμαρτυρίες»

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014   4:16:00 μ.μ.


Σκόπια: «Η Ελλάδα συνεχίζει να αγνοεί τις διαμαρτυρίες»
«Η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί τις αιτιάσεις του νοτιοσλαβικού κράτους, σχετικά με εξηγήσεις για τα επεισόδια που αναφέρθηκαν στα σύνορα των δύο χωρών», γράφει η αλβανική Σέκουλι.

«Τα σλαβικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ανέφεραν πρόσφατα αρκετές περιπτώσεις κλοπών πινακίδων οχημάτων των Σλάβων των Σκοπίων, που είχαν την ένδειξη 'ΜΚ'.
Για το λόγο αυτό οι αξιωματούχοι των Σκοπίων έστειλαν σημείωμα διαμαρτυρίας στο γειτονικό κράτος, αλλά ακόμη δεν έλαβαν καμία απάντηση.
Επιπλέον, όσο αφορά, το πρόσφατο περιστατικό με τους Έλληνες στρατιώτες σε στρατόπεδο της Κύπρου, όπου φώναζαν προσβλητικά συνθήματα για τους Σκοπιανούς, Αλβανούς και Τούρκους, ότι θα τους πιουν το αίμα, ο επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου στα Σκόπια, Θεοχάρης Λαλάκος, κλήθηκε να παραλάβει νότα διαμαρτυρίας».
Και συνεχίζει:
«Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων καθόρισε αυτές τις βάρβαρες πράξεις, όχι πολιτισμένες, για τις οποίες ακόμη δεν έλαβε απαντήσεις. Ο (Σλάβος) υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, είπε ότι η Ελλάδα δεν συμβάλλει στην ειρήνη με τη βία και τη μισαλλοδοξία, με το να μην καταδικάζει τις πράξεις αυτές».
Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ