Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο Λουκασσένκο καλεί τον ποροσσένκο στη συνομιλία στο Μινσκ

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014   2:51:00 μ.μ.


Ο Λουκασσένκο καλεί τον ποροσσένκο στη συνομιλία στο Μινσκ
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάνδρ Λουκασσένκο κάλεσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο να συμμετάσχει στις εργασίες της Ευρωασιαστικής Οικονομικής Ένωσης, μεταδίδει το πρακτορείο BELTA. Στις εργασίες της Ευρωασιαστικής Οικονομικής Ένωσης πρέπει να συμμετέχει επίσης ο Πρόεδρος του Καζαχστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.

Εικάζεται ότι η συνάντηση θα είναι αφιερωμένη στη συζήτηση της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης, ειδικότερα, στην υπογραφή από την Ουκρανία της ένωσης με την ΕΕ και στην εισαγωγή από τη Ρωσία των απαγορεύσεων στην εισαγωγή μιας σειράς από προϊόντα.
Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάνδρ Λουκασσένκο. Πρόσθεσε ότι ήδη έχει συζητήσει τη δυνατότητα της συνάντησης με άλλες πλευρές.
«Όλοι είναι έτοιμοι να έρθουν. Τάχθηκαν και υπέρ της συμμετοχής κάποιας άλλης πλευράς, λόγου χάριν, της Ευρωπαϊκής Ένωσης λη των ΗΠΑ, εάν ενδιαφέρονται για την ομαλοποίηση της κατάστασης, οικονομικής, στρατιωτικής και πολιτικής, ας καθίσουμε το Μινσκ και ας μιλήσουμε. Δεν απορρίπτουμε κανέναν. Είναι η κοινή θέση των τριών Προέδρων της Ευρωασιατικής Οικονομικής Ένωσης ", διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της Λευκορωσίας. Υπενθυμίζουμε ότι την παραμονή ο Ποροσσένκο συζήτησε με τον Λουκασσένκο τα «τεχνητά εμπόδια» στο εμπόριο των δύο χωρών.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ