Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

ΜΜΕ: Oι ειδικοί θεωρούν ότι το μαλαισιανό αεροσκάφος κατερρίφθη από το SU-25

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014   10:00:00 μ.μ.


ΜΜΕ: Oι ειδικοί θεωρούν ότι το μαλαισιανό αεροσκάφος κατερρίφθη από το SU-25
Το μαλαισιανό Boeing που συνετρίβη στον ουρανό της Ανατολικής Ουκρανίας πιθανόν κατερρίφθη από τον πύραυλο και πυροβόλο του μαχητικού SU-25, γράφει την Τετάρτη η εφημερίδα New Straits Times με αναφορά στους ειδικούς.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι το μαχητικό εκτόξευσε τον πύραυλο "αέρος – αέρος" στο επιβατηγό αεροσκάφος και έπειτα το "αποτελείωσε" με πυροβολισμό από το πυροβόλο 30 μμ. Κατά τη γνώμη τους, έτσι εξηγείται ο χαρακτήρας των βλαβών του αεροσκάφους και η διάμετρος πτώσης των συντριμμιών: υπάρχουν τόσο στρογγυλές τρύπες που συνήθως προκύπτουν λόγω πυροβολισμού από πυροβόλο, όσο και οι τρύπες από εκρήξεις πυραύλων που έχουν βελονοειδή καταστρεπτικά στοιχεία.
"Σε μερικές φωτογραφίες από τον τόπο της συντριβής τα θραύσματα από την έκρηξη συμπίπτουν με εκείνα που αφήνουν τα όπλα με τηλεκατευθυνόμενο πυραγωγό, ενώ σε άλλες πιο στοχευμένα και μαζεμένα, από το πυρ του πυροβόλου. Το αναλύουμε", δήλωσαν στην εφημερίδα.
Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, χρησιμοποιήθηκε ο πύραυλος με θερμική κεφαλή αυτοκατευθύνσεως με κώνο τριών κιλών ο οποίος έπεσε στα πιο καυτά σημεία του αεροσκάφους, στους κινητήρες. Αυτή η εκδοχή αποκλείει την προηγούμενη σύμφωνα με την οποία το αεροσκάφος κατερρίφθη από τη συστοιχία "BUK", επειδή σε αυτή την περίπτωση, κατά τη γνώμη των ειδικών, από το αεροσκάφος τίποτε δε θα έμενε και δε θα χρειαζόταν άλλο ένα «ολοκληρωτικό» χτύπημα από το πυροβόλο.
Όπως αναφέρει η έκδοση, το SU-25 μπορεί να φτάνει στο μέγιστο ύψος των 25 χιλιάδων πόδια (7,6 χλμ), ενώ το μαλαισιανό αεροσκάφος πετούσε στο ύψος των 10,6 χλμ. Όμως, όπως δήλωσαν στην εφημερίδα, "το SU-25 θα χρειαζόταν να ενεργήσει στο όριο των δυνατοτήτων του, είναι όμως πολύ πιθανό ".
Ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποστράτηγος Ανδρέι Καρταπόλοφ νωρίτερα ανέφερε ότι πριν την συντριβή σε απόσταση των 3-5 χιλιομέτρων από το Boeing έγινε αντιληπτό το ουκρανικό πολεμικό αεροπλάνο, όπως εικάζεται, το μαχητικό SU-25. Επισήμανε ότι αυτό το SU-25 είναι σε θέση να χτυπά εγγυημένα τους εναέριους στόχους σε απόσταση των πέντε χιλιομέτρων.
Τα ΜΜΕ νωρίτερα έχουνε αναφέρει ότι τα στοιχεία των μαύρων κουτιών του μαλαισιανού αεροσκάφους MH17 που δεν έχουν δημοσιευτεί δεν αντιτίθενται στις πληροφορίες ότι το αεροσκάφος έπαθε βλάβη από πολλαπλά θραύσματα του πυραύλου που εξερράγη.
Το επιβατηγό αεροσκάφος Boeing 777 Αμστερντάμ – Κουάλα Λουμπούρ της μαλαισιανής αεροπορικής εταιρίας συνετρίβη στις 17 Ιουλίου στην περιοχή του Ντονέτσκ. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 298 άτομα, μεταξύ άλλων 192 πολίτες των Κάτω Χωρών, όλοι σκοτώθηκαν. Το Κίεβο κατηγόρησε για την συντριβή τους μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης, εκείνοι όμως δήλωσαν ότι δε διαθέτουν μέσα τα οποία θα τους επέτρεπαν να καταρρίψουν το αεροσκάφος στο ύψος αυτό.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ