Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο πιλότος κοιμήθηκε, η συγκυβερνήτης ασχολούνταν με το tablet και το αεροπλάνο έκανε βουτιά 5.000 ποδιών

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014   10:12:00 π.μ.


Ο πιλότος κοιμήθηκε, η συγκυβερνήτης ασχολούνταν με το tablet και το αεροπλάνο έκανε βουτιά 5.000 ποδιών
Από θαύμα γλίτωσαν τα χειρότερα οι επιβάτες μίας πτήσης, όταν ο πιλότος κοιμήθηκε και η συγκυβερνήτης δεν έδωσε προσοχή, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να κάνει βουτιά 5.000 ποδιών.

Το περιστατικό έγινε στις 8 Αυγούστου, σε πτήση της Jet Airways από το Μουμπάι στις Βρυξέλλες και οι δύο πιλότοι είναι πλέον αντικείμενο έρευνας. Σύμφωνα με τους Times of India, ο πρώτος πιλότος έκανε «ελεγχόμενη ξεκούραση», όπως προβλέπεται για τις πολύωρες πτήσεις. Υποτίθεται ότι η συγκυβερνήτης του θα είχε την ευθύνη, όσο εκείνος θα κοιμόταν. Ομως, εκείνη ασχολούνταν με το tablet της πτήσης και έτσι δεν παρατήρησε ότι το αεροπλάνο έπεσε από το προβλεπόμενο ύψος των 34.000 ποδιών ενώ πετούσε πάνω από την Τουρκία.
Για καλή τύχη των επιβατών, ο πύργος ελέγχου το παρατήρησε και ειδοποίησε τους πιλότους ότι θα πρέπει να ανέβουν ξανά στο ύψος που προέβλεπε το σχέδιο πτήσης τους. Τώρα και οι δύο είναι σε διαθεσιμότητα, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν μήπως είχε... γλαρώσει και η συγκυβερνήτης την ώρα που κοιμόταν ο πιλότος.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ