Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Έσοδα 750.000 ευρώ την ημέρα έχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014   5:15:00 μ.μ.


Έσοδα 750.000 ευρώ την ημέρα έχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους
Περίπου 750.000 ευρώ την ημέρα μπαίνουν στα ταμεία του Ισλαμικού Κράτους από την εκμετάλλευση του πετρελαίου στις περιοχές που έχει καταλάβει. Την ίδια ώρα, η έκταση του Ισλαμικού Κράτους υπολογίζεται πως έχει το μέγεθος της Βρετανίας.

Η ανησυχία είναι διάχυτη στο δυτικό κόσμο που βλέπει τον αριθμό των μαχητών να αυξάνεται καθημερινά καθώς πολίτες από όλο τον κόσμο μεταβαίνουν στη Συρία προκειμένου να καταταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος. Αυτή τη στιγμή, εκτιμάται πως ο αριθμός των μαχητών ξεπερνά τις 10.000.
Ο Αμεριακανός αξιωματούχος σε θέματα τρομοκρατίας, Μάθιου Όλσεν, τόνισε πως οι τζιχαντιστές, που ονόμασαν αρχικά την οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος της Συρίας και του Ιράκ», επεκτάθηκαν με μεγάλη ταχύτητα και κοντεύει να ξεπεράσει ακόμα και την Αλ Κάιντα.
Βέβαια, σημείωσε πως δεν είναι ανίκητη και με τη συντονισμένη συνεργασία όλων των κυβερνήσεων θα αποδυναμωθούν. Μάλιστα, διαμήνυσε πως οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις χερσαίες επιχειρήσεις Ιρακινών και Κουρδικών δυνάμεων έχουν καταστήσει το αυτοανακηρυχθέν Χαλιφάτο «εύθραυστο».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ