Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Συρία: Σταμάτησε την παραγωγή πετρελαίου το Ισλαμικό Κράτος

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014   9:24:00 μ.μ.


Συρία: Σταμάτησε την παραγωγή πετρελαίου το Ισλαμικό Κράτος
Από τον Ιούλιο το ΙΚ ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ, που είναι πλούσια σε πετρέλαιο, καθώς και τις κυριότερες πετρελαιοπηγές στην περιοχή

Η παραγωγή στις έξι πετρελαιοπηγές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία έχει σταματήσει εξαιτίας του φόβου για πιθανά αεροπορικά πλήγματα από τις ΗΠΑ.
Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ΗΠΑ και οι άραβες σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν το βράδυ της Πέμπτης και σήμερα το πρωί της Παρασκευής νέες επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ.
Έτσι, όλες οι πετρελαιοπηγές έχουν σταματήσει την παραγωγή, με εξαίρεση αυτή του Κόνεκο που παράγει το απαραίτητο φυσικό αέριο για την ηλεκτροδότηση έξι επαρχιών.
Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο το ΙΚ ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ, που είναι πλούσια σε πετρέλαιο, καθώς και τις κυριότερες πετρελαιοπηγές στην περιοχή, όπως επισημαίνει το Παρατηρητήριο.
Το ΙΚ παράγει περισσότερο πετρέλαιο από τη συριακή κυβέρνηση, με το συριακό υπουργείο Πετρελαίου να εκτιμά ότι οι τζιχαντιστές αντλούν 80.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ η επίσημη παραγωγή της Συρίας έχει πέσει στα 17.000 βαρέλια την ημέρα.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ