Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η αποστολή του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία είναι έτοιμη να ανακρίνει τις πληροφορίες για τα πτώματα από τα οποία αφαιρέθηκαν τα όργανα

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014   7:15:00 μ.μ.


Η αποστολή του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία είναι έτοιμη να ανακρίνει τις πληροφορίες για τα πτώματα από τα οποία αφαιρέθηκαν τα όργανα
Ο ειδικός εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ σε θέματα καταπολέμησης σωματεμπορίας Μαντίνα Τζαρμπουσίνοβα δήλωσε στον αέρα της ουκρανικής τηλεόρασης ότι η αποστολή έχει πληροφορίες πως στο Ντονμπάς βρέθηκαν ταφές ανθρώπων από τους οποίους έχουν αφαιρεθεί τα όργανα. Υπογράμμισε ότι η αποστολή θα συμμετέχει στην ανάκριση του περιστατικού.

Την παραμονή η ομάδα διεθνών παρατηρητών επισκέφτηκε τους τόπους των ομαδικών ταφών που βρέθηκαν. Και μάλιστα επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι κατά κύριον όρο στις ομαδικές ταφές είναι θαμμένοι εκπρόσωποι του άμαχου πληθυσμού.
Νωρίτερα για το γεγονός ότι στις ταφές υπάρχουν πτώματα με έλλειψη εσωτερικών οργάνων, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας Αλεξάνδρ Ζαχάρτσενκο.
"Εγώ προσωπικά είδα δύο τέτοιες ταφές: κόπηκε ο θώρακας και είναι σκισμένη η κοιλιά. Είναι συνέπεια ή της χειρουργικής επέμβασης ή του τραύματος. Έχουμε όμως πληροφορίες ότι η Εθνική Φρουρά τους αιχμαλώτους και ακόμα και τους τραυματισμένους της «αποσυναρμολογεί» σε όργανα ", εξήγησε ο Ζαχάρτσενκο.
Σύμφωνα με τα δεδομένα εκπροσώπων των αρχών του Ντονέτσκ, συνολικά βρέθηκαν περίπου 300 πτώματα σε τόπους ομαδικών ταφών. Σε τέσσερις τάφους βρέθηκαν πτώματα 160 νεαρών και κοριτσιών με δεμένα τα χέρια και σημάδια σκληρότατων βασανιστηρίων. Οι ταφές βρέθηκαν σε τόπους πρόσφατης εγκατάστασης της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς στην περιοχή του Ντονέτσκ.
Την προηγούμενη ημέρα η Επιτροπή της Ανάκρισης της Ρωσίας κίνησε την ποινική δίωξη για την γενοκτονία του ρωσόφωνου πληθυσμού στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας. Ο επίσημος εκπρόσωπος της Επιτροπής της Ανάκρισης της Ρωσίας Βλαδίμιρ Μάρκιν ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της εξολοθρευτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς σκοτώθηκαν τουλάχιστο 2,5 χιλιάδες κάτοικοι της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ