Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο Πούτιν συζήτησε με την Μέρκελ και τον Μπαρόζο τις προμήθειες του φυσικού αερίου και την ένωση της ΕΕ με την Ουκρανία

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014   7:12:00 μ.μ.


Ο Πούτιν συζήτησε με την Μέρκελ και τον Μπαρόζο τις προμήθειες του φυσικού αερίου και την ένωση της ΕΕ με την Ουκρανία
ο βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συζήτηση με την Άγγελα Μέρκελ και τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS. 

Με την πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς ο Πούτιν συζήτησε με την Ομοσπονδιακή Καγκελάριο της Γερμανίας την εξασφάλιση των προμηθειών του ρωσικού φυσικού αερίου στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την αναβολή της ενδοκρατικής εφαρμογής της διεθνούς Συμφωνίας για την ένωση μεταξύ της Εε και της Ουκρανίας.
"Οι ηγέτες έδωσαν θετική εκτίμηση στις συμφωνίες που έγιναν στο επίπεδο των Υπουργών στη συνάντηση "Ρωσία – ΕΕ - Ουκρανία " στις Βρυξέλλες στις 12 Σεπτεμβρίου για την αναβολή της εφαρμογής της Συμφωνίας για την ένωση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουκρανίας μέχρι την 1 Ιανουαρίου του 2016. Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της περαιτέρω κοινής συνεργασίας για την διευκρίνιση πρακτικών λεπτομερειών της προαναφερόμενης Συμφωνίας ", αναφέρεται στην ιστοσελίδα του γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου. Επίσης μετά το πέρας των συνομιλιών αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για την προμήθεια του φυσικού αερίου στην ΕΕ σε μορφή της τριμερούς συνάντησης. Εκτός τούτου οι πλευρές συμφώνησαν για την αναγκαιότητα αυστηρής τήρησης του καθεστώτος της παύσης του πυρός από τις πλευρές της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Τα ίδια θέματα ο Πρόεδρος Πούτιν συζήτησε από το τηλέφωνο και με τον Πρόεδρο της Κομισσιόν Ζ.Μ.Μπαρόζο.
Στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά το πέρας της τηλεφωνικής επικοινωνίας, αναφέρεται ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο εξής θα συζητήσουν τις συμφωνίες για την αναβολή της εφαρμογής της Συμφωνίας για την ένωση της Ουκρανίας και της ΕΕ και θα τις εκτιμήσουν.
"Ειδική προσοχή δόθηκε στην πρακτική υλοποίηση των συμφωνιών για την αναβολή μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2016 της εφαρμογής της Συμφωνίας για την ένωση της Ουκρανίας με την ΕΕ οι οποίες εγκρίθηκαν μετά το πέρας των τριμερών διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες στις 12 Σεπτεμβρίου ", επίσης αναφέρει το Κρεμλίνο. Στη συνομιλία τους οι πλευρές υπογράμμισαν τη σημασία της αυστηρής τήρησης του καθεστώτος της παύσης του πυρός στην Ουκρανία και επισήμαναν την αναγκαιότητα της συνέχισης του διαλόγου για την εξασφάλιση των αδιάκοπων προμηθειών του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουκρανία μέσω του εδάφους της Ουκρανίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ