Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

O υπουργός και τα...κορίτσια του! (Φωτό)

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014   1:15:00 μ.μ.


O υπουργός και τα...κορίτσια του! (Φωτό)
Τρεις τελείως διαφορετικές γυναίκες, η κάθε μία με διαφορετικό ρόλο, αλλά με την ίδια κοινή αναφορά.

Τον Βασίλη Κικίλια. Έχοντας όλες ένα ιδιαίτερα κομβικό πόστο, δουλεύουν στο πλευρό του υπουργού Δημοσίας Τάξεως, που το βαρύ του πρόγραμμα απαιτεί πλέον καλούς και έμπιστους συνεργάτες ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες του απαιτητικού υπουργείου.
Όσοι μάλιστα γνωρίζουν καλά τον νεαρό υπουργό, κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που επιλέγει με πολύ ιδιαίτερα κριτήρια τους συνεργάτες του, καθώς θέλει εκτός από την σκληρή δουλειά, να υπάρχει και η κατάλληλη χημεία, ώστε να έρχεται το επιθυμητικό αποτέλεσμα.
Για αυτό και πολλοί από τους συνεργάτες που διατηρεί μέχρι σήμερα στο υπουργείο είναι αρκετά χρόνια κοντά του.
Η Μάρω Σόλτα είναι μόλις 26 ετών

Γεννημένη το 1988 είναι εδώ και πέντε χρόνια στο πλευρό του Βασίλη Κικίλια, από τότε που ο νεαρός έκανε τα πρώτα δειλά βήματα του στην πολιτική. Ο πρώην μπασκετμπολίστας, νέος σε ηλικία ο ίδιος, εμπιστευόταν την νέα γενιά, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. Η πρώτη ομάδα που έφτιαξε τότε, που έτρεξε για τις εκλογές αποτελείτο από νέους ανθρώπους, που είχαν αντίστοιχες αντοχές με τον ίδιο, που είχε πάντα εξωφρενικούς ρυθμούς. Ανάμεσα τους τότε και η μόλις 21 ετών Μάρω.
Φοιτήτρια ακόμα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, κατάφερε πολύ σύντομα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του μετέπειτα βουλευτή. Ο Βασίλης Κικίλιας σε όλη την διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής, είχε πάντα στο πλευρό του την Μάρω Σόλτα, η οποία έχει πλέον μαζί με τον υπουργό και εκείνη περισσότερη δουλειά, αφού μετακόμισε στο υπουργείο και αποτελεί την ιδιαιτέρα του.
Από πολύ νωρίς το πρωί, όπου πηγαίνει στο υπουργείο, είναι εκείνη που κανονίζει το πρόγραμμα και τα ραντεβού του υπουργού, καθώς εκτός των άλλων γνωρίζει με κλειστά μάτια, τις προτεραιότητες που βάζει ο ίδιος ο Κικίλιας. «Είναι το alter ego του» λέει στα Παραπολιτικά, άνθρωπος που είναι στο στρατηγείο της οδού Κατεχάκη, αναφέροντας πως αν δεν περάσεις πρώτα από την 26χρονη Μάρω δεν θα δεις ποτέ τον υπουργό.
Η Μαρίνα Σωτηροπούλου

Η όμορφη ξανθιά κοπέλα, είναι και αυτή εδώ και πολλά χρόνια στο πλευρό του Βασίλη Κικίλια, από την εποχή που εξελέγη βουλευτής. Με σπουδές στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και με μεταπτυχιακό στην «Ψυχολογία και ΜΜΕ», η 30χρονη Μαρίνα, ήταν η συντάκτρια των ερωτήσεων του βουλευτή Βασίλη Κικίλια και εκείνη που φρόντιζε πολλά από τα θέματα του βουλευτικού του γραφείου.
Με επαγγελματική εμπειρία στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαικών Σπουδών του υπουργείου Εξωτερικών και με σεμινάρια πάνω στην επικοινωνία, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να διαχειριστεί τον μεγάλο όγκο δουλειάς του πολιτικού γραφείου του υπουργού, όταν εκείνος φόρεσε το «υπουργικό κοστούμι».
Ξέροντας από πρώτο χέρι την ανθρωπογεωγραφία της Α' Αθηνών και γνωρίζοντας τους φίλους του υπουργού, είναι πλέον ο πρώτος άνθρωπος που θα συναντήσει κάποιος αν πάει στο πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κικίλια, στην οδό Ακαδημίας. Και όχι τυχαία αφού ο υπουργός της έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, για να λειτουργεί αντ' αυτού.
Είναι η Χριστίνα

Το επώνυμο της δεν αναφέρεται καθώς ανήκει στην προσωπική φρουρά του υπουργού. Η μελαχροινή αστυνομικός που η φωτογραφία της έκανε το γύρο του διαδικτύου, καθώς μέσα από την μαύρη καπαρντίνα της -αν και κατάκαλόκαιρο- είχε το χέρι στο περίστροφο αποτελεί κανονική σκιά του υπουργού, ακόμα και στο τζόκινγκ, όπως φαίνεται από φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.
Παρά το γεγονός ότι η Χριστίνα, μετρά μόλις πέντε χρόνια στο σώμα, επιλέχτηκε να είναι μέλος της ομάδας των αστυνομικών που έχουν διατεθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στην προστασία του υπουργού Δημόσιας Τάξης, που απαρτίζεται συνολικά από 10 άτομα ανά βάρδια. Η Χριστίνα παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας της (οι πληροφορίες λένε ότι είναι 23 ετών) είναι μια κοπέλα σοβαρή, μετρημένη και ήπιων τόνων.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως όπως φαίνεται στην φωτογραφία «παγερή» είναι και στην δουλειά της, ίσως γιατί αυτό απαιτεί η ευθύνη που έχει η δουλειά της και το ανδροκρατούμενο περιβάλλον εργασίας της. Όσον αφορά τον επαγγελματισμό της και το επίπεδο εκπαίδευσης της χαρακτηρίζεται άριστο. Δεν είναι πάντως λίγες οι φορές που στην διάρκεια της βάρδιας της έχει βρεθεί για τζόκινγκ με τον υπουργό, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ασφάλειας, δείχνοντας πως έχει και άριστη φυσική κατάσταση.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ