Ροη ειδησεων

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για το Πολυτεχνείο - Στους δρόμους 6.000 αστυνομικοί

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014   3:01:00 μ.μ.

Ενισχυμένα είναι από χθες το βράδυ τα αστυνομικά μέτρα σε όλο το κέντρο της Αθήνας ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Περίπου 6.000 αστυνομικοί θα είναι στο δρόμο, μέχρι και την Τρίτη 18 Νοεμβρίου, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι επιτελικές υπηρεσίες της Αστυνομίας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν παραστεί ανάγκη.

Ήδη από χτες το βράδυ έχουν κλείσει οι πόρτες της Νομικής, της Πρυτανείας και της ΑΣΟΕΕ, ενώ με αίτημα των πρυτανικών Αρχών, δυνάμεις των ΜΑΤ φρουρούν τα ιδρύματα εξωτερικά.

Σημειώνεται ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι της Νομικής και της Φιλοσοφικής έχουν ανακοινώσει απόφασή τους για κατάληψη της Νομικής, προκειμένου να μείνει ανοιχτή η σχολή, με δική τους περιφρούρηση, ενώ σήμερα αναμένεται ανάλογη απόφαση και για την ΑΣΟΕΕ.

Ωστόσο η προσπάθεια υλοποίησης της απόφασης στη Νομική, σήμερα το πρωί, εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία, παραμένουν συγκεντρωμένοι περίπου 300 φοιτητές στον παράδρομο της οδού Ακαδημίας, σε ένδειξη συμπαράστασης, εκτός των άλλων και στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ και του Πολυτεχνείου, οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στη συνέχεια θα μεταβούν και αυτοί στην οδό Ακαδημίας, για να ενωθούν με τους φοιτητές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ