Ροη ειδησεων

Πατριάρχης Κύριλλος: "Κάτω τα χέρια από τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου"

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014   9:04:00 μ.μ.


O Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και Πασών των Ρωσιών μίλησε για τη στήριξη του σερβικού πληθυσμού του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων.

"Οι Σέρβοι πρέπει να ζουν ελεύθερα στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Κανείς δεν πρέπει να απειλήσει τους Σέρβους, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταστρέφει τα μνημεία τους, τις εκκλησίες τους και τα μοναστήρια. Κανείς δεν μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με τα ταξίδια τους ή να τους αποτρέψει από τη διατήρηση της συνεχούς επαφής με τους συγγενείς τους,"δήλωσε ο πατριάρχης στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς στο Βελιγράδι.

Το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια είναι το πνευματικό κέντρο του λαού της Σερβίας και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και "αυτό λέει πολλά", είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

"Υποστηρίζουμε το λαό της Σερβίας στ οπρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου. Τέτοια θέματα πρέπει να επιλύονται πολιτικά. Θα πρέπει να επιλυθεί με τέτοιο τρόπο ώστε τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες να μην παραβιάζονται. Ανησυχούμε κυρίως για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του σερβικού πληθυσμού του Κοσσυφοπεδίου" πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

agioritikovima.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ