Ροη ειδησεων

Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ενθαρρύνει τους μαθητές να κάνουν κινητοποιήσεις!

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014   9:27:00 μ.μ.


Τι λέει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης

 
Για τις καταλήψεις στα σχολεία και την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μίλησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, ενθαρρύνοντας; του μαθητές να κάνουν κατάληψη .

 Η δήλωση του λέει πως «Είναι γεγονός ότι δεν λύνουμε τα εκπαιδευτικά προβλήματα με αστυνομικούς και εισαγγελείς. Είναι λάθος ακόμη και να διαφωνεί κανείς με τον τρόπο που διαμαρτύρονται τα παιδιά, διότι δημιουργεί εντάσεις και δεν λύνει τα προβλήματα. Αυτό που πρέπει να κάνει ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση είναι να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα»

O κ. Κοτσυφάκης,σχολιάζοντας την απόφαση των μαθητών να κινητοποιηθούν, εξέφρασε την άποψή του ότι οι μαθητές μέσω των κινητοποιήσεων γίνονται καλύτεροι πολίτες.

«Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία ούτε να πω «παιδιά, κάντε καταλήψεις» ούτε «παιδιά, μην κάνετε». Η εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, δεν είναι κακό να κινητοποιούνται για τα προβλήματα, διότι είναι και μια άσκηση (για τους μαθητές) για να τους προετοιμάζει να γίνουν καλοί πολίτες, ενεργοί πολίτες. Από εκεί και πέρα, η μορφή κινητοποιήσεων που θα επιλέξουν τα παιδιά είναι δικό τους θέμα και δεν θα τους την πούμε εμείς» σημείωσε.

parapolitika.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ