Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Επεισόδια και χρήση χημικών στο Πολυτεχνείο (VIDEO)

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014   10:57:00 μ.μ.


Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα σύλλογοι φοιτητών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία και την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα πανεπιστήμια, αλλά και την κατάργηση του ασύλου και για την ιδιωτική φύλαξη.



Οι περίπου 1.500 - 2.000 φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα ξεκίνησαν πορεία προς το Πολυτεχνείο.

Λίγο αργότερα όμως άλλαξαν προορισμό και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, ενώ λίγο μετά τις 19:30 κατευθύνθηκαν προς τη Νομική σχολή. Στο ύψος της οδού Ακαδημίας όμως, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ τους εμπόδισαν και οι φοιτητές παρέμειναν στο σημείο.

Η αστυνομία από την πλευρά της έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και η πορεία αναγκάστηκε να αλλάξει ξανά πορεία. Από την Ιπποκράτους, οι συγκεντρωμένοι φοιτητές κατευθύνθηκαν προς την Πανεπιστημίου και από εκεί, στο Πολυτεχνείο.

Αρκετοί εκ των φοιτητών διέφυγαν προς τα Εξάρχεια, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν και αυτή την ώρα, μπροστά από την είσοδο του Πολυτεχνείου. Οι φοιτητές στην προσπάθειά τους να σπάσουν την πύλη εισόδου, προκάλεσαν και πάλι την αστυνομία, ενώ στο σημείο δημιουργήθηκε εκ νέου ένταση.

Αυτή τη στιγμή, παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι: Σταδίου,  Πανεπιστημίου, Σίνα και όλο το κέντρο της Αθήνας.

seleo.gr


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ