Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο Ομπάμα απέκλεισε τη πιθανότητα της πολεμικής επέμβασης των ΗΠΑ στην κατάσταση στην Ουκρανία

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014   3:15:00 μ.μ.


Ο Ομπάμα απέκλεισε τη πιθανότητα της πολεμικής επέμβασης των ΗΠΑ στην κατάσταση στην Ουκρανία
Οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν την πολεμική εισβολή στην κρίση στην Ουκρανία. Τη δήλωση αυτή έκανε την Τετάρτη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.

"Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε την πολεμική επέμβαση στην Ουκρανία ", είπε ο Αμερικανός ηγέτης στη συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό NBC. Σύμφωνα με τα λόγια του, "υπάρχει καλύτερος δρόμος ". "Νομίζω, ακόμη και οι Ουκρανοί θα παραδέχονταν ότι δε θα μας συνέφερε να αρχίσουμε τις πολεμικές επιχειρήσεις με τους Ρώσους. Δεν θα ήταν ούτε προς το συμφέρον της Ουκρανίας ", υπογράμμισε ο επικεφαλής της διοίκησης των ΗΠΑ.
"Το μόνο που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι να επιστρατεύσουμε όλες τις διπλωματικές μας πηγές ",για να εξασφαλίσουμε "τη σταθερή διεθνή απάντηση " στις ενέργειες της Ρωσίας, κατά των οποίων τόσο κατηγορηματικά τάσσεται η Ουάσινγκτον για να στείλει στη Μόσχα "ένα εμφανές σήμα ότι η Ουκρανία πρέπει να καθορίζει μόνο της τη μοίρα της ", επισήμανε ο Ομπάμα, αφού προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι έτοιμοι να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας "και ακόμα πιο καταστρεπτικές οικονομικές ενέργειες " από τις κυρώσεις που εφαρμόστηκαν από τη Δύση νωρίτερα.
Στη συνέντευξη σ’ ένα άλλο τηλεοπτικό σταθμό Gannett επανέλαβε ότι "εννοείται, δεν χρειαζόμαστε να ξεκινήσουμε έναν πραγματικό πόλεμο με τη Ρωσία " λόγω της Ουκρανίας. "Οι Ουκρανοί δεν το θέλουν. Κανένας δεν το θέλει ", δήλωσε ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ