Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Τσούρκιν: Η ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία είναι γεωπολιτικό γεγονός

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014   7:15:00 μ.μ.


Τσούρκιν: Η ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία είναι γεωπολιτικό γεγονός
Ο Ρώσος ειδικός εκπρόσωπος επί του ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε ότι η ένωση της Κριμαίς με τη Ρωσία είναι γεωπολιτικό γεγονός, και οι περισσότερες χώρες de jure ή de facto το αναγνωρίζουν, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

"Είναι το νέο γεωπολιτικό γεγονός: η Κριμαία μπήκε στη σύνθεση της Ρωσίας, και στην περίπτωση αυτή, όπως μου φαίνεται, δεν τίθεται ανάγκη σε μια ενεργή εκστρατεία, επειδή οι περισσότερες χώρες ή de jure ή de facto αναγνωρίζουν την ένταξη της Κριμαίας στη σύνθεση της Ρωσίας ",απάντησε ο Τσούρκιν στην ερώτηση του δημοσιογράφου του καναλιού NTV για πιθανά μελλοντικά βήματα της ειδικής αντιπροσωπείας στον τομέα της αναγνώρισης του δημοψηφίσματος της Κριμαίας από τη διεθνή κοινότητα.
"Μερικοί πολύ ενεργά αποδοκιμάζουν το γεγονός αυτό. Σε γενικές γραμμές όμως είναι μια κατάσταση, πλήρης διόρθωση της οποίας θα χρειαστεί κάποιο χρόνο. Μου φαίνεται ότι σε γενικές γραμμές πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ήρεμα, επαναλαμβάνω, και να συνεχίζουμε να εξηγούμε συνεχώς τι έγινε, και βλέπουμε να έχουμε αποτελέσματα ", είπε ο Τσούρκιν.
Εκτός τούτου, ο Τσούρκιν πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί ότι η Ρωσία και η Δύση βρέθηκαν στα πρόθυρα του ψυχρού πολέμου. Επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ενός είδους «παγωνιά» στις σχέσεις η οποία όμως δεν θα κρατήσει πολύ.
Υπενθυμίζουμε, νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ έλεγε ότι η ιστορική ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία είναι τελεσίδικη και δεν μπορεί θα επανεξεταστεί, επειδή ήταν η απόφαση απόλυτης πλειοψηφίας των κατοίκων της Κριμαίας που ψήφισαν δημοκρατικά και απολύτως σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το Καταστατικό του ΟΗΕ.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ