Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

To ρωσικό Ναυτικό εξοπλίστηκε με ανθυποβρυχιακό πυραυλικό σύστημα «Liner»

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014   3:30:00 μ.μ.


To ρωσικό Ναυτικό εξοπλίστηκε με ανθυποβρυχιακό πυραυλικό σύστημα «Liner»
Το πυραυλικό σύστημα D-9RMU2.1 με βαλλιστικό πύραυλο «Liner», που προορίζεται για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια τύπου 667 BDRM («Δελφίνι»), εξοπλίζει πλέον το ρωσικό Ναυτικό, όπως ενημερώθηκε το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ από το «Κρατικό Πυραυλικό Κέντρο “Ακαδημαϊκός Μακέεφ”» Α.Ε.

«Ο πύραυλος “Liner” υπερβαίνει όλους τους σύγχρονους στρατηγικούς πυραύλους σκληρών καυσίμων της Βρετανίας, της Κίνας, της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας ως προς τη δυναμικότητά του, ενώ ως προς το κρουστικό του δυναμικό είναι εξίσου εφικτό με το αμερικανικό “Trident-2”. Ο πύραυλος μπορεί να εφοδιαστεί ταυτόχρονα με κεφαλές διαφορετικής εκρηκτικής ισχύος», ανέφερε μια πηγή της βιομηχανίας.
«Η εναλλακτικότητα του μαχητικού εξοπλισμού του πυραύλου επιτρέπει να αντιδρούμε με κατάλληλο τρόπο στις αλλαγές των πολιτικών περιστάσεων, που συνδέονται με την ανάπτυξη του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας ή με συμβατικούς περιορισμούς του αριθμού των μαχητικών κεφαλών», σημείωσε η πηγή.
Το «Κρατικό Πυραυλικό Κέντρο “Ακαδημαϊκός Μακέεφ”» είναι ο κυριότερος σχεδιαστικός φορέας των θαλάσσιων πυραυλικών συστημάτων υγρών και σκληρών καυσίμων για το ρωσικό Ναυτικό. Το Κέντρο πραγματοποιεί επιστημονικές, ερευνητικές, δοκιμαστικές και σχεδιαστικές εργασίες με στόχο τη δημιουργία στρατηγικών πυραυλικών συστημάτων. Σήμερα το ρωσικό Ναυτικό είναι εξοπλισμένο με πυραυλικά συστήματα υποβρυχίων «Stantsia-2» και «Sineva».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ