Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Κόρινθος: Άγνωστα ακόμα τα αίτια των μαζικών κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας

Σάββατο 17 Μαΐου 2014   11:14:00 π.μ.


Κόρινθος: Άγνωστα ακόμα τα αίτια των μαζικών κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας
Σε δέκα μέρες η απάντηση από τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών -Παραμένει στην περιοχή κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Απαντήσεις για τα μαζικά κρούσματα της γαστρεντερίτιδας που χτύπησε το Σάββατο την Κόρινθο έδωσε ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Κορίνθου Γιάννης Άρχοντας μέσα από συνέντευξή του σε τοπικό μέσο ενημέρωσης.
«Σε 10 μέρες θα γνωρίζουμε τι ευθύνεται για τη γαστρεντερίτιδα, θα έχουμε τα αποτελέσματα από το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών», τόνισε μεταξύ άλλων ο διοικητής του Γ.Ν. Κορίνθου.
Συνεχίζοντας ανάφερε, «ο υπεύθυνος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Βελονάκης έχει αναλάβει την υπόθεση έχει δώσει τις σχετικές οδηγίες και συλλέγουμε επιδημιολογικά στοιχεία για τον εντοπισμό του πιθανού αιτίου».
Συνολικά μέχρι στιγμής την πόρτα του νοσοκομείου έχουν περάσει 95 άτομα με ήπια γαστρεντερίτιδα όπου έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο ενώ η κατάσταση βρίσκετε υπό έλεγχο με την συνεργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ.
«Όλα αυτά τα άτομα πήραν όλες τις πρώτες βοήθειες σύμφωνα με τα ιατρικά δεδομένα εδώ στο νοσοκομείο και μετά πήγαν στο σπίτι τους».
Όλα ξεκίνησαν χθες αφού κυριολεκτικά τα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου γέμισαν με κρούσματα γαστρεντερίτιδας, φτάνοντας τα 95. Ρεκόρ για την περιοχή.
«Τα έχουμε χάσει κυριολεκτικά, γέμισε το Νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδες» τόνιζαν γιατροί των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννης Άρχοντας δήλωσε ότι το Νοσοκομείο είναι σε πλήρη ετοιμότητα και όσα κρεβάτια έχει θα τα διαθέσει στους ασθενείς με τα σοβαρότερα συμπτώματα.
Το φαινόμενο παρουσιάστηκε έντονα στους πολίτες από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Υπάρχει τώρα μικρή κάμψη του φαινομένου αλλά όπως είπε δεν εφησυχάζουν. Έχουν ειδοποιήσει ήδη το Πανελλαδικό κέντρο λοιμώξεων.
Σε δηλώσεις τους οι πολίτες που νοσηλεύτηκαν με γαστρεντερίτιδα ανέφεραν πως το κοινό χαρακτηριστικό τους ήταν ότι ήπιαν νερό από τις βρύσες τους.
Αυτό βέβαια δεν αποτελεί επιστημονική άποψη, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, για την έντονη «επιδημία» γαστρεντερίτιδας, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ