Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

«Νέα εποχή» για την Ινδία με την εκλογή του Ναρέντρα Μόντι

Σάββατο 17 Μαΐου 2014   10:03:00 π.μ.


«Νέα εποχή» για την Ινδία με την εκλογή του Ναρέντρα Μόντι
Βαριά εκλογική ήττα για τη «δυναστεία» Γκάντι - Φόβοι για θρησκευτική πόλωση

Οι σκληροπυρηνικοί ινδουιστές υποστηρικτές του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, κάνουν λόγο για την έναρξη μίας «νέας εποχής» για τη χώρα.
Η συντριπτική νίκη του επικεφαλής του εθνικιστικού ινδουιστικού κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) έγινε δεκτή στη χώρα με πανηγυρισμούς από τους ψηφοφόρους, ενώ ο 63χρονος επικεφαλής ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.
«Η Ινδία κέρδισε. Άρχονται καλές ημέρες», έγραψε ο Μόντι, ο οποίος εκπροσωπεί τη σκληρή πτέρυγα των ινδουιστών, ωστόσο προεκλογικά δεσμεύθηκε πως θα εκπροσωπηθούν και οι μουσουλμάνοι, την ώρα που πριν περίπου ένα χρόνο ξέσπασαν βίαιες διαδηλώσεις εναντίον τους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 1.000 ισλαμιστές.
Επομένως, δεν είναι λίγοι όσοι εκφράζουν φόβους ότι η διακυβέρνηση Μόντι μπορεί να επιφέρει θρησκευτική πόλωση, άλλωστε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων είχε δεχθεί σφοδρή κριτική κατηγορούμενος ότι ως πρωθυπουργός του Γκουτζαράτ δεν έπραξε αρκετά ώστε να σταματήσει η βία.
«Όλοι θυμόμαστε τι έκανε στο Γκουτζαράτ. Για τους Μουσουλμάνους, ο Μόντι αντιστοιχεί με θάνατο», δήλωσε ένας Μουσουλμάνος στο αμερικανικό δίκτυο CNN.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ