Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Πρεμιέρα το απόγευμα της Κυριακής για τη ΝΕΡΙΤ

Σάββατο 3 Μαΐου 2014   4:27:00 μ.μ.


Πρεμιέρα το απόγευμα της Κυριακής για τη ΝΕΡΙΤ
Ξεχάστε τη Δημόσια Τηλεόραση, έρχεται η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ & Τηλεόραση

Ένα ρολόι που θα μετράει αντίστροφα θα βλέπουν από το πρωί της Κυριακής όσοι συντονιστούν στη συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Το ρολόι αυτό αναμένεται να μηδενίσει στις 6 το απόγευμα οπότε και πλέον αντί για το ΔΤ στην γωνία των συσκευών θα αρχίσει να εμφανίζεται το λογότυπο της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ & Τηλεόρασης.
Πρόκειται για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της ΝΕΡΙΤ, του μορφώματος δηλαδή που ήταν προγραμματισμένο από την αρχή να αντικαταστήσει την ΕΡΤ μετά το «μαύρο» που έπεσε στις 11 του περσινού Ιουνίου. Επειδή, όμως, οι διαδικασίες για τη στελέχωση, τη διαμόρφωση φυσιογνωμίας και προγράμματος ήταν χρονοβόρες η κυβέρνηση επέλεξε στο ενδιάμεσο τη λύση της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Η πρεμιέρα θα γίνει με δελτίο ειδήσεων με παρουσιάστρια την Αντριάνα Παρασκευοπούλου και θα ακολουθήσουν μια ελληνική ταινία, μια ξένη ταινία και η Αθλητική Κυριακή.
Μια ημέρα μετά, τη Δευτέρα, θα κάνουν πρεμιέρα και τα ραδιόφωνα της ΝΕΡΙΤ ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εκπομπή και δεύτερου τηλεοπτικού καναλιού.
Η ΝΕΡΙΤ θα έχει ανανεωμένα σήματα και γραφικά ενώ σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια το κόστος του σκηνικού για το δελτίο ειδήσεων ανέρχεται σε 26.000 ευρώ.
«Η πρώτη μας προτεραιότητα από την αρχή που ξεκινήσαμε ήταν να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ πριν τις εκλογές για να υπάρχει μια ισορροπία», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ κος Γ. Προκοπάκης. Ο κος Προκοπάκης τόνισε πως η καθυστέρηση κατά μία εβδομάδα της πρεμιέρας της ΝΕΡΙΤ από την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία της 27ης Απριλίου οφειλόταν σε διαδικαστικούς λόγους και την πλήρη ομαλοποίηση με την EBU.
Με 16 νέες εκπομπές που θα ξεκινήσουν σταδιακά να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες και ενημερωτικές εκπομπές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές κάθε Τρίτη (εκτός της ερχόμενης Τρίτης λόγω Eurovision) ο νέος φορέας ξεκινά να λειτουργεί με αρκετά προβλήματα .
Ο κος Προκοπάκης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η επαρκής κάλυψη των εκλογών αποτελεί στοίχημα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε αυτές θα υπάρξει πλήρης εκπροσώπηση και παρουσία υποψηφίων από όλα τα κόμματα.
Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η διαδικασία για την πλήρωση θέσεων δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου πάγωσε και θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που ήδη έχει προσληφθεί, ο κος Προκοπάκης τόνισε πως η είσοδος τους στον νέο φορέα θα γίνεται σταδιακά.
Η ΝΕΡΙΤ ξεκινά να λειτουργεί με το προσωπικό που υπάρχει στη Δημόσια Τηλεόραση από τον περασμένο Αύγουστο και οι συμβάσεις των 2μηνων συμβασιούχων της Δημόσιας Τηλεόρασης με τελευταία τροπολογία ανανεώνεται και θα αντικαθίσταται σταδιακά με τους νεοπροσλαμβανόμενους.
Σημειώνεται ότι πλέον η ΝΕΡΙΤ υπάγεται στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου αφού ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, έχει παραιτηθεί αφού πλέον στήθηκε η νέα εταιρεία και είναι έτοιμη να λειτουργήσει.
Η ΝΕΡΙΤ διοικείται από ένα επταμελές εποπτικό και ένα πενταμελές διοικητικό συμβούλιο με μέλη αντίστοιχα τους:
Εποπτικό Συμβούλιο
Θεόδωρος Φορτσάκης, Πρόεδρος Ε.Σ., Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ
Άννα Δαμιανίδου, δημοσιογράφος
Ανδρέας Ζούλας, δημοσιογράφος
Τατιάνα  Καραπαναγιώτη, τηλεοπτική παραγωγός
Λουκάς Καρυτινός, διευθυντής ορχήστρας
Σίμος  Σιμόπουλος , Πρύτανης  ΕΜΠ
Χρήστος Χωμενίδης, συγγραφέας
Διοικητικό Συμβούλιο
Γεώργιος Προκοπάκης, Πρόεδρος Δ.Σ., δρ Χημ. Μηχανικός – σύμβουλος επιχειρήσεων
Αικατερίνη Ευαγγελάκου, σκηνοθέτις
Θεόδωρος Καρούνος, προγραμματιστής Η/Υ – αναλυτής
Νικόλαος Ξανθούλης, συνθέτης – Καθηγητής ΕΑΠ.
Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής ΕΚΠΑ


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ