Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο στρατός της Νοβορωσίας επιτυχώς συνεχίζει την αντεπίθεση

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014   6:06:00 μ.μ.


Ο στρατός της Νοβορωσίας επιτυχώς συνεχίζει την αντεπίθεση
Ο στρατός της Νοβορωσίας συνεχίζει την αντεπίθεση που άρχισε με επιτυχία. Κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη διάρκεια της επιχείρησης επίθεσης στα νότια της Νοβορωσίας οι δυνάμεις της λαϊκής επιστράτευσης πλήρως κατέστρεψαν τη στρατιωτική βάση των ουκρανικών στρατευμάτων στο Σεντόβο, καταστράφηκαν όλα τα σημεία ελέγχου γύρω από το Σεντόβο και τον Νοβοαζόβσκ στην Αζοφική θάλασσα. 

Τώρα γίνεται εξουδετέρωση των εξολοθρευτών σ’ αυτούς τους δύο οικισμούς. Η απόκτηση ελέγχου στο Νοβοαζόβσκ θα ανοίξει στις δυνάμεις του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ τον απευθείας δρόμο προς την επιθαλάσσια πόλη της Μαριούπολης, τρίτη στο μέγεθος πόλη της Νοβορωσίας.
Από τη Μαριούπολη επειγόντως φεύγουν η Εθνική Φρουρά, η διοίκηση και όλες οι δυνάμεις ασφαλείας της χούντας του Κιέβου, ισχυρίζονται οι αυτόπτες μάρτυρες. Οι κάτοικοι της Μαριούπολης φοβούνται ότι τις προσεχείς μέρες η πόλη θα γίνει πεδίο σκληρών μαχών. Στα βενζινάδικα υπάρχουν ουρές στις οποίες περιμένουν τουλάχιστον 50 αυτοκίνητα. Όσοι αποφάσισαν να μείνουν στην πόλη, ετοιμάζονται για το χειρότερο.
Υπάρχει έλλειψη των προϊόντων πρώτης ανάγκης, δεν υπάρχουν μακαρόνια, αλάτι, αλεύρι. Στα καταστήματα τροφίμων οι ουρές είναι ίδιες όπως και στα βενζινάδικα. Το μεσημέρι στα ράφια τελειώνει το ψωμί. Ο πανικός στη Μαριούπολη άρχισε σε λίγες ώρες, αφού έφυγαν προς τη Δύση τα ουκρανικά στρατεύματα.
Ταυτόχρονα οι μαχητές της επιστράτευσης άρχισαν την επίθεση σε δύο μεγάλες πόλεις, το Σεβεροντονέτσκ στα βορειοδυτικά του Λουγκάνσκ και το Νετεμπάλτσεβο στα ανατολικά της περιοχής του Ντονέτσκ. Η λαϊκή επιστράτευση συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις στο λισιτσάνσκ και το Σεβεροντονέτσκ στα προάστια του οποίου οι μαχητές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ ήδη έχουν καταλάβει δύο οικισμούς. Η επίθεση συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα.
Την ίδια στιγμή κοντά στο Ντονέτσκ έπιασε φωτιά μία από τις βιομηχανικές αίθουσες του εργοστασίου οπτάνθρακα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της περιοχής. Όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων, η φωτιά έπιασε λόγω των βομβαρδισμών που γίνονταν μία ολόκληρη μέρα από το ουκρανικό πυροβολικό. Μερικ΄βλήματα έπεσαν στο χώρο του οικσιμού Γιασινοβάταγια, όπου και βρίσκεται το εργοστάσιο. Τώρα εκεί εργάζονται οι πυροσβέστες.
Εκτός από αυτό, λόγω των βομβαρδισμών από τους εξολοθρευτές του Κιέβου των δυτικών προαστίων του Ντονέτσκ καταστράφηκε ο ορθόδοξος ναός του Αγίου Ιωάννη του Κρονστάντ. Το πρακτορείο ITAR-TASS μεταδίδει ότι δεν υπάρχουν θύματα. Ο πρωθιερέας του ναού Αλεξάνδρ Ματβέγιεφ και οι πιστοί κρύφτηκαν στο υπόγειο.
Στο ναό έπεσε το βλήμα, έπιασε φωτιά. Ως αποτέλεσμα ο ναός κάηκε ολοσχερώς μαζί με τα άμφια και τα σκεύη. Το αντιμήνσιο (μαντήλι που φυλάσσεται συνήθως στο ιερό και χρησιμοποιείται για την τέλεση της λειτουργίας) και τα Άγια Δώρα ο ιερέας έβγαλε πριν τον βομβαρδισμό από το ναό, αφού τα έκρυψε στο στήθος του.
Ο κατεστραμμένος ναός ανεγέρθηκε 20 χρόνια πριν. Τα ποσά για την ανέγερση έχουν μαζέψει οι ντόπιοι κάτοικοι.
Είναι δεύτερος στη σειρά ναό τον οποίο κατέστρεψε η Εθνική Φρουρά μέσα σε τρεις τελευταίες μέρες. Έτσι, στις 23 Αυγούστου ο ναός που επίσης έφερε το όνομα του Αγίου Ιωάννη του Κρονστάντ, καταστράφηκε ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της πόλης Κιρόβσκοε. Τότε στα συντρίμμια του ναού σκοτώθηκαν τρία άτομα, άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και κάλεσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο να σταματήσει τη σφαγή.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ