Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Μετεξεταστέα η Εθνική μας στη Λιθουανία

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014   8:49:00 π.μ.


Μετεξεταστέα η Εθνική μας στη ΛιθουανίαΣτο δυνατό τεστ με τη Λιθουανία στο Κάουνας η Εθνική δεν πήρε καλό βαθμό. Έχασε με 86-67 με κακή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο μέρος κι έδειξε πως θέλει ακόμη πολλή δουλειά.
Βαριά ήττα με 86-67 από τη Λιθουανία γνώρισε η Εθνική στο πρώτο της παιχνίδι για το τουρνουά του Κάουνας δείχνοντας πως έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να φτάσει σε επίπεδο που μπορεί να την οδηγήσει ψηλά στο προσεχές Μουντομπάσκετ.
Βελτιωμένη στο κομμάτι των ριμπάουντ (35-30 υπέρ της Λιθουανίας, που είχε μόνο 10 επιθετικά), αλλά… μόνο εκεί η ελληνική ομάδα, που ήταν ευάλωτη στην άμυνα και δυσλειτουργική στην επίθεση, όπου η έλλειψη Καλάθη και Μπουρούση (έμεινε προληπτικά εκτός μετά την ίωση που τον κατέβαλε) ήταν αισθητή. Μόνο κέρδος η παρουσία του Βουγιούκα (11π., 6 ριμπ.) και η επανεμφάνιση του Πρίντεζη (14π.).
Αντίπαλος της Ελλάδας την Κυριακή στις 16:15 θα είναι η Σλοβενία, που νίκησε 80-74 τη Νέα Ζηλανδία στο άλλο ματς του τουρνουά.
Το ματς
Ζήσης Βασιλειάδης, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου και Γλυνιαδάκης ήταν η πρώτη πεντάδα για την Εθνική, Καλνιέτις, Σεϊμπούτις, Ματσιούλις, Μοτιεγιούνας και Βαλαντσιούνας για τη Λιθουανία. Η πρόθεση των γηπεδούχων να «χτυπήσουν» στη ρακέτα ήταν εμφανής από το πρώτο λεπτό, με τους Βαλαντσιούνας και Μοτιεγιούνας να κάνουν ζημιά και τη διαφορά να ξεφεύγει, 15-7. Όμως η ελληνική ομάδα απάντησε με τον ίδιο τρόπο παίρνοντας σκορ από Γλυνιαδάκη αρχικά και Βουγιούκα στη συνέχεια (15-14), προτού ο Κουζμίνσκας με αρκετή δόση τύχης κλείσει το δεκάλεπτο με 19-16.
Το τρίποντο του Σλούκα έφερε την πρώτη ισοπαλία στο ματς (19-19), αλλά ακολούθησε ένα σερί 6-0 από τη «Λιέτουβα» (25-19) με τους τρεις γηγενείς διαιτητές να σφυρίζουν πολύ εύκολα και να εκνευρίζουν τους παίκτες και των δύο ομάδων. Μοτιεγιούνας και Βαλαντσιούνας έπιασαν ξανά δουλειά και έφεραν την ομάδα τους στο +11 (39-28). Η Εθνική αντέδρασε και με αιχμή τον Πρίντεζη που πέτυχε επτά γρήγορους πόντους πλησίασε στους τέσσερις με τη λήξη του πρώτου μέρους, 39-35.
Ο Φώτης Κατσικάρης επέλεξε Ζήση, Βασιλειάδη, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζη και Βουγιούκα για πρώτη πεντάδα στο δεύτερο μέρος. Παρά την καλή παρουσία του σέντερ της Εθνικής, η αστοχία και τα λάθη επέτρεψαν στους οικοδεσπότες να ξεφύγουν ξανά με 48-37, μετά από τρίποντο του Ντ. Λαβρίνοβιτς. Το τάιμ άουτ δεν έκοψε τη φόρα της Λιθουανίας, ο ρυθμός άνοιξε στα μέτρα της και με τον Καλνιέτις οδηγό η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 23 (64-41).
Το σχήμα με δύο τεσσάρια (Πρίντεζη-Καϊμακόγλου) που επιλέχθηκε για μεγαλύτερη πίεση δεν έφερε αποτέλεσμα, αφού ο Βαλαντσιούνας έκανε πάρτι κάτω από το καλάθι (72-48). Η Εθνική προσπάθησε κυρίως με μακρινά σουτ να περιορίσει τη ζημιά, αλλά δεν το κατάφερε στον επιθυμητό βαθμό και ήρθε η ήττα με 86-67.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ