Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ναρίσσκιν: Η παρέλαση στο Κίεβο είναι η επίδειξη των επιθετικών σχεδίων για την ένταση της κρίσης

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014   6:17:00 μ.μ.


Ναρίσσκιν: Η παρέλαση στο Κίεβο είναι η επίδειξη των επιθετικών σχεδίων για την ένταση της κρίσης
Ο Πρόεδρος της κρατικής Ντούμας Σεργκέι Ναρίσσκιν θεωρεί την παρέλαση την Ημέρα της Ανεξαρτησίας που διεξήχθη στο Κίεβο, επίδειξη των επιθετικών σχεδίων για την ένταση της κρίσης, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.

"Χτες στο Κίεβο έγινε η στρατιωτική παρέλαση στην οποία συμμετείχαν και στρατιωτικά τμήματα τα οποία εδώ και μερικούς μήνες διεξάγουν την εξολοθρευτική επιχείρηση στα ανατολικά της χώρας ", υπενθύμισε ο Ναρίσσκιν στους δημοσιογράφους. "Δε γνωρίζω τι τους έσπρωξε στην απόφαση αυτή, αλλά αντί για εκκλήσεις στο διάλογο, αντί για πένθιμη ακολουθία για όλα ανεξαιρέτως θύματα της αιματηρής σύγκρουσης έγινε η επίδειξη των επιθετικών σχεδίων για την ένταση της κρίσης ", υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Ρωσίας.
Κατά τη γνώμη του Ναρίσσκιν, "στα λόγια και στις πράξεις των επισήμων προσώπων του Κιέβου όλο και πιο φανερά εκδηλώνεται ο εθνικισμός και ο εθνικοσοσιαλισμός, με μια μανιώδη επιμονή συνεχίζονται οι προσπάθειες διχόνοιας του ρωσικού και του ουκρανικού λαού οι οποίοι από την καταγωγή τους, την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους είναι ένα ενιαίο σύνολο ".
"Αμφιβάλλω ότι οι ιδεολόγοι μιας τέτοιας πολιτικής μέχρι τέλος αντιλαμβάνονται όλες τις πιθανές επιπτώσεις. ¨όμως είναι κατανοητό, αφού οι άνθρωποι αυτοί συχνά είναι πολίτες άλλων κρατών ", κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.
"Ένα μέρος των δυτικών πολιτικών αντί να βοηθήσουν στην αποδυνάμωση της κρίσης, τη χρησιμοποιούν ως αιτία για να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία ", είπε ο Ναρίσσκιν. "Αναμφίβολα, γρήγορα ή αργά θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, το πιο βασικό όμως είναι, τι κόστος θα πληρώσει όλη η Ευρώπη για την κρίση αυτή ", προειδοποίησε ο Ναρίσσκιν.
Την παραμονή στο κέντρο του Κιέβου έγινε η παρέλαση των πολεμικών μηχανημάτων και του προσωπικού των δυνάμεων ασφαλείας λόγω της επετείου των 23 χρόνων της ανεξαρτησίας της χώρας. Στην παρέλαση συμμετείχαν 49 μαχητικά μηχανήματα, ειδικότερα τα συστήματα του πυροβολικού, συστοιχίες πολλαπλών εκτοξεύσεων "Grad", τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, συστήματα της αντιαεροπορικής προστασίας, το πυραυλικό σύστημα "Tochka-U ". Τις προηγούμενες χρονιές βασικές εκδηλώσεις την ημέρα αυτή ήταν παραδοσιακές για τέτοιου είδους γιορτές εναποθέσεις ανθών και φεστιβάλ λαϊκής μουσικής.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ